5 drobnih laži, ki jih izrečemo skoraj vsak dan

Ko bi se rad izognil neprijetnim situacijam ...
Ključne besede:
   laž    laži    vsakdan    ljudje    služba    zamujanje    delo

obne male laži, ki jih izrečemo pred prijatelji, znanci, družino ali sodelavci in si z njimi ''pomagamo'' v situacijah, ki nam niso ravno ljube, so nekaj povsem vsakdanjega. To so laži, s katerimi se rešimo in izgovorimo pred neprijetnimi dogodki, ki se nam jih ne ljubi opraviti ali se osebi zameriti.

 

1. ''LEPO TE JE VIDETI''

 

 

Včasih to rečemo zgolj iz navade ali ko ne najdemo pravih besed za osebo,  da bi osebo nagovorili oz. ogovorili. Čeprav osebe, ki smo jo srečali, nismo ravno veseli, se nam zdi, da s stavkom kot je ''lepo te je videti,'' 

 

2. ''TAKOJ BOM!''

 

 

Še ena mala drobna laž, ki jo uporabimo večkrat na dan in to kar velikokrat. Kaj pravzaprav pomeni ''takoj?'' V 1 minuti? V 2-eh? Ali čez pol ure? Glede tega, kaj pomeni TAKOJ, ima vsak svoje poglede, zato se kaj hitro lahko skregamo. Sploh, ko je ženska v kopalnici in ima za postoriti še nekaj ''malega''.

 

3. ''ZAMUJAM, KER JE BILA NA CESTI GNEČA''

 

Ko nekam zamujaš ali si se nekje  zadržal zaradi drugih razlogov, je vsekakor odličen izgovor, da je bila na cesti gneča. Uporabiš ga lahko za zamujanje v službo, na kakšen dogodek, na rojstni dan ali morda celo za na zmenek. Upaš pa le, da ti bo oseba, ki te je potrpežljivo čakala, nasedla.

 

4. ''TELEFON SEM IMEL/A POTIHO''

 

 

Ko kliče mama, ko te za vikend zbudi šef ali ko kliče tista sodelavka, ki enostavno ne zna nehati govoriti, čeprav se v službi vidita vsak dan in ti vse pove ... Takrat je odličen izgovor tudi, da si imel telefon na potiho in se nisi javil. Žal pa temu ne moreš večno bežati in boš moral enkrat dvigniti slušalko ali pa osebo poklicati nazaj - sploh, če je bil to šef.

 

5. ''GLAVA ME BOLI''

 

 

To je izgovor, ki ga običajno povežejo z ženskami in njihovo nevoljo, ko je čas za seks. A ni vedno tako. Izgovor, da boli glava uporabljajo vsi, ki se želijo izogniti rečem, ki jim ne dišijo, se jim ne ljubijo in bi radi temu na nek način ubežali. Se ti ne ljubi kuhati, pospravljati ali enostavno ne najdeš pametnejšega izgovora? Potem je glavobol pravi odgovor oz. izgovor.