3 stvari, ki jih ne smete posesati

Previdno, ko se boste danes lotili pospravljanja ;)
Ključne besede:
   sesalec    sesalnik    steklo    lasje    voda    izogibanje    pospravljanje

Sesanje razlitih, razbitih ali zlomljenih stvari je včasih res najhitrejši način, da pospravite svoje stanovanje, a se ga je vsekakor dobro izogibati. Kaj kmalu lahko namreč ugotovite, da ima v najboljšem primeru vaš sesalnik le  slab vonj, v najhujšem primeru pa se pokvari in ga lahko le zavržete.

 

NE SESAJTE: 

 

LAS 

 

 

Nemogoče je, da ne bi posesali določene mere odpadlih las, ki se nabirajo na tleh stanovanja, a vseeno pazite, ko gre za večje količine. Pazite tudi pri sesanju živalskih dlak, saj te navadno že po enem samem sesanju stanovanja napolnijo celotno vrečko, moč sesalnika pa se posledično zmanjša. Sesanje las in živalskih dlak vsekakor ni fatalno za sesalnik, a pazljivo.

 

MOKRIH TAL

 

 

Če vaš sesalnik ni primeren za mokro sesanje, potem se temu vsekakor izogibajte. Sesanje mokrih tal je izjemno nevarno, saj lahko dejansko doživimo električni udar, nastane pa lahko kratek stik.

 

STEKLA

 

 

Majhni delčki stekla lahko vašemu sesalniku povzročijo več škode, kot koristi. Če ste razbili kozarec, večje delce previdno poberite, manjše delčke pa raje pometite z metlo in šele nato posesajte. Če boste posesali več delčkov stekla naenkrat se prav lahko zgodi, da se vrečka v sesalniku strga ali pa boste morali zamenjati filter sesalnika, ki se lahko kaj hitro poškoduje oz. po domače povedano ''zapaca''.