6 mest kamor vaš mobilni telefon ne spada!

Ne nosite ga v žepu ...
Ključne besede:
   telefon    lokacija    prepoved    zdravje    sevanje    mesto    mobi

Mobilni telefon je postal spremljevalec vsakega posameznika in brez njega si že težko predstavljamo življenje. A kljub temu da ga s seboj nosite povsod, skušajte biti previdni in se mu včasih tudi izogniti - sploh med spanjem in ko se kopate.

 

NE NOSITE GA V ŽEPU

 

Izogibajte se nošenju telefona v žepu, saj njegovo sevanje škoduje organom. Raziskave so pokazale, da nošenje telefona v žepu predvsem vpliva na plodnost pri moških, ki jo zmanjšuje, hkrati pa lahko povzroči bolečine v križu.

 

NE IMEJTE GA PREBLIZU PRSIM

 

Velikokrat se zgodi, da ljudje ležijo na postelji in poslušajo glasbo preko mobilnega telefona tako, da ga imajo položenega na prsih. Pravijo, da sevanje lahko povzroči večjo možnost za raka na dojkah, hkrati pa škoduje srcu. 

 

NE SPITE Z NJIM OB GLAVI

 

Telefon ne spada v spalnico, a večina je takih, ki ga uporablja za budilko in si tako ne predstavlja noči brez njega. Če že morate telefon imeti v spalnici, ga imejte vsaj 2 metra stran. Če ga imate ob vzglavniku, nočni omarici ali še huje, kar pod vzglavnikom potem se ne čudite, če slabo spite. Lahko se zgodi še najhujše in sicer da eksplodira, sploh, če ga držite pod vzglavnikom ali ga imate celo noč priklopljenega na polnilec. 

 

IZKLJUČITE GA, KO JE BATERIJA POLNA

 

Pametni telefoni se napolnijo hitro, za to ni potrebe, da bi ga polnili po več ur ali ga uporabljali medtem, ko se on polni. Zaradi tega se prehitro segreje in lahko poškoduje baterijo ter ji zmanjša življenjsko dobo. Ne pokrivajte ga z odejo ali nanj polagajte stvari, saj lahko pride do eksplozije. 

 

NE DRŽITE GA PREBLIZU OBRAZA

 

Verjeti ali ne, ampak telefon je pravo leglo bakterij. S tem, ko se ga nenehno dotikate, ga odlagate na različnih mestih in ga nato ob pogovoru prislonite k obrazu, se zna zgoditi, da to povzroči mozolje in razdraženo kožo. Če ne veste, zakaj je vaša koža kar na enkrart postala problematična, je morda razlog vaš telefon. 

 

NE NOSITE GA V KOPALNICO

 

Telefon ne spada v kopalnico, saj je tam preveč vlage, kar mu lahko škoduje in ga na dolgi rok pokvari. Prav tako pride lahko do dogodka, ko vam padde v vodo in vas v najhujšem tudi poškoduje.