10 znakov, da morate zamenjati službo

Ste nesrečni? Potem je morda čas za premik
Ključne besede:
   služba    delo    stres    ubijanje    zamenjava    odhod    premik

Vsakdo od nas si želi, da bi opravljal delo, ki ga veseli, izpopolnjuje in se na delovnem mestu počuti kar se da dobro. Nič ni narobe, če v službi občasno pride do stresa in imate slab dan, če pa se to ponavlja ter je iz dneva v dan huje, potem je morda čas za premik. Če najdete na seznamu več kot 5 stvari, s katerimi se vsakodnevno soočate na delovnem mestu, potem je morda skrajni čas za velik premik. 

 

 

1. Nonstop razmišljate o odhodu domov

 

Komaj ste stopili čez vrata delovnega prostora in že se vam po glavi podijo misli, kako bi najraje zbežali domov. Med službo ves čas gledate na uro in odštevate minute, da bo čimprej konec. Muka vam je sedeti v službi in počutite se utesnjeno, nesrečno in čakate le, da greste domov.

 

 

2. Med delom niste zbrani

 

Vaše misli so povsod drugje, samo tam, kjer bi morale biti ne. Med delom ste popolnoma nezbrani in včasih sploh ne veste točno, kaj delate. Zaradi tega, svojega dela ne opravljate 100%, ampak ste površni in manj učinkoviti, kar lahko slej ko prej opazi tudi direktor. 

 

 

3. Počutite se utesnjeno

 

Okolje, kjer delate vas duši in tam se počutite popolnoma neprijetno. Najraje bi se skrili pred vsemi ali pogreznili v zemljo. Počutite se depresivno, brez volje in nelagodno. 

 

 

4. Živite le za vikende

 

Tudi, če imate svojo službo radi, je vikend tisti, ki ga komaj čakate - sploh, če opravljate delo, ko ste za vikende prosti. Takrat se spočijete, preživite čas s tistimi, ki jih imate radi in počnete tisto, kar vas veseli. To je čas, ko si napolnite baterije in je potem ponedeljek lažji.

 

 

5. Preden greste spat vam je slabo

 

Ko je čas za spanje, vas začne stiskati, boli vas glava, slabo vam je in najraje ne bi zaspali, da ne bi bilo prehitro jutro, ko morate v službo. Zaradi tega ne spite dobro, ste neprespani in se zbudite le še bolj utrujeni.

 

 

6. Zjutraj se z muko odpravite na delo

 

Najraje bi ostali doma in včasih razmišljate celo o tem, da bi se naredili bolnega. Na delo se odpravite z velikim odporom in včasih je tako hudo, da vam gre kar na jok. 

 

 

7. Sodelavci vam gredo na živce

 

V vsaki službi se najde nekdo, ki nam gre na živce in ga enostavno ne prenesemo. S  tem ni nič narobe, razen, če vas ta oseba spravlja v obup do te mere, da zaradi nje ne morete normalno delati in ste v stresu. Še večja težava pa nastane takrat, ko se na delovnem mestu ne ujamete čisto z nobenim in ste čisto sami.

 

 

8. Na delovnem mestu ne dobite nobene pohvale

 

Zaradi slabe volje, občutka nelagodja in stresa so vaši rezultati slabi. Počutite se, da ne naredite ničesar več dobro in svoje funkcije ne opravljate tako, kot bi jo morali. Pohvale niste slišali že lep čas in prav nobene volje nimate, da bi se trudili še naprej.

 

 

9. Domov se vrnete popolnoma izčrpani in niste zmožni narediti ničesar

 

Vsakdo pride kdaj pa kdaj po delu domov utrujen, sploh, če opravljate nekaj, kjer je potrebno veliko psihične in fizične zbranosti. A to, da pridete domov dobesedno ''crknjeni'' in niste zmožni normalno funkcionirati, se pogovarjati in najraje zaspite, potem je več kot očitno, da vas služba počasi ubija.

 

 

10. Plača vam ni motivacija

 

Če imate slabo plačo, potem je to kar dober razlog, da vam služba ni všeč. Kaj pa, če je vaša plača odlična, vi pa še vedno sovražite delo, ki ga opravljate? Potem je čas za spremembo. Vztrajanje na delovnem mestu, kjer ste nenehno v stresu, vam je ves čas neprijetno, se počutite utesnjeno in ste slabe volje, ni dobro. Je res denar bolj pomemben, kot vaše psihično in fizično počutje? Premislite! Čas je za premik.