11 prelepih naravnih kopališč v Sloveniji, ki so primerna za družine z otroki

Da bo izlet z mulčkom užitek ;)
Ključne besede:
   jezero    slovenija    otroci    družina    naravno    kopanje    kopališče    narava

Oglejte si nekaj naravnih kopališč v Sloveniji, ki jih lahko obiščete sami, s partnerjem, družino ali celo pasjim ljubljenčkom. To so idealna naravna kopališča, kjer se boste lahko sproščali in ohlajali cel dan - brezplačno!

 

1. PODPEŠKO JEZERO

 

 

Majhno jezero je kilometer in pol oddaljeno od Kamnika pod Krimom in se nahaja v naselju Jezero. V poletnih mesecih ga obišče kar nekaj ljudi, ki imajo radi naravna kopališča, naravo, drevesa ... Jezero obiščejo tudi pohodniki, kolesarji ali družine z majhnimi otroki. Sem se lahko pripeljete z avtom in parkirate neposredno ob cesti pri gostilni ali jezeru. Igrišč ni v bližini, je pa dovolj velik travnik za igro. Primerno je tudi za pse.

 

2. IŠKI VINTGAR

 

 

Gre za eno najpogosteje obiskanih izletniških točk, saj sem ne prihajajo le tisti, ki ljubijo mir in prelepo naravo, temveč tudi takšni, ki se želijo osvežiti v reki. Jezero je v mirnem okolju, v neokrnjeni naravi. Parkirišče je pred vhodom v Iški Vintgar, imate pa možnost parkiranja tudi drugje v bližini, če se želite še malo razgledati in sprehoditi. 

 

3. BOHINJSKO JEZERO

 

 

Največje in najglobje jezero v Sloveniji, ki je izredno čisto in primerno za kopanje. Za otroke se priporoča plaža Fužinarski zaliv, kjer se breg počasi spušča v globino. Pri Fužinarskem zalivu je možnost nakupa celodnevne karte za parkiranje. V bližini jezera so tudi gostilne, kjer se boste lahko okrepčali, pri eni izmed njih pa je urejeno tudi otroško igrišče, da boste lahko v miru pojedli, medtem, ko se bodo otroci igrali. Na jezeru lahko supate, si izposodite kanu, čoln ali se zabavate s skoki s pomola, uporabite trampolin na vodi ali pa raje odigrate odbojko na mivki. Jezero je primerno tudi za pse. 

 

4. BLEJSKO JEZERO

 

 

Okoli jezera je kar nekaj lepo urejenih kopališč. Eno najbolj priljubljenih je v bližini kampa z imenom Velika Zaka. Kopalci imajo na razpolago tuše, v bližini pa je tudi parkirišče. Lahko počivate na travi ali asfaltni obali z lesenimi pomoli. Jezero je dostopno z avtom. Gostinska ponudba je izredno velika in bogata, zato ni strahu, da bi bili lačni ali žejni. 

 

 

5. BAJER V RIBNEM PRI BLEDU

 

 

Vasica Ribno pri Bledu je od Bleda oddaljena slaba dva kilometra. Z avtom imate možnost, da se zapeljete čisto do bajerja in tam tudi parkirate, lahko pa ga pustite pri hotelu Ribno ter greste do jezera peš. Pijačo in jedačo prinesite s seboj, saj ob jezeru ni nobene okrepčevalnice (najbližje je hotel Ribno). V okolici bajerja ni otroškega igrišča, je pa možnost vožnje s kanujem po Savi, na voljo imate tudi kolesarjenje, tenis in minigolf. Primerno je tudi za pse.

 

6. JEZERO JASNA

 

 

Kranjska Gora vam ponuja jezero Jasna, ki je odlično za ohladitev v teh vročih dneh. Zraven je veliko parkirišče, zagotovljena je tudi senca, prav tako pa je zraven tudi gostinska ponudba s hrano in pijačo. Na voljo so kemični wc-ji, ki so lepo urejeni. Pri jezeru ni otroških igrišč, a se lahko zabavate tudi kako drugače. Jezero lahko obiščejo tudi pasji kosmatinci. 

 

7. BLOŠKO JEZERO

 

 

Jezero Bloke ali tudi Volčje jezero je umetno zajezeno in dva metra globoko. V poletnih mesecih je izredno priljubljena izletniška točka za kopalce. Dostopno je z avtom, kjer lahko parkirate v neposredni bližini jezera na urejenem parkirišču. Tik ob jezeru je okrepčevalnica, kjer strežejo pijačo, sladoled in podobno. V bližini pa je še ena okrepčevalnica, kjer strežejo tudi hrano. Jezero je primerno tudi za pse.

 

8. VELENJSKO JEZERO

 

 

Velenjsko jezero je neoporečno in primerno za brezskrbno kopanje. Dostopno je z avtomobilom, parkira pa se na plačljivem parkirišču v bližini jezera. Zraven so tudi teniška igrišča, fitnes center, možnost igranja mini golfa, nogometa, košarke, odbojke na mivki in raznoraznih športov, kot so jadranje, potapljanje in vožnja s kanuji. V bližini je tudi urejen prostor za piknike in kampiranje. S seboj lahko vzamete tudi psa, saj je del plaže (prb. 100 m) namenjen le njim, na ostalih delih pa jim kopanje ni dovoljeno.

 

9. REKA NADIŽA

 

 

Bistri tolmuni in urejena kopališča ene najčistejših in najtoplejših alpskih rek kar vabijo k skoku v vodo, plavanju in poležavanju v senci. Ob reki Nadiži velja poseben parkirni režim, ki je bil vpeljan z namenom, da se ohrani sožitje med naravo in številnimi poletnimi obiskovalci. Poleti je treba za uporabo parkirnih mest plačati nadomestilo za urejanje parkirišč.

 

10. JEZERO TRBOJE PRI KRANJU

 

Foto: Miran Šubic

 

Jezero je odlično za starejše in otroke, saj poleg bogate gostinske ponudbe ponuja tudi veliko stvari za športne aktivnosti. Zraven je mivkasta plaža, manjše otroško igrišče poleg kavarne, privoščite si lahko vožnjo s čolnom, supanje ali preprosto opazujete naravo. Parkirate ob cesti, nato pa se po stopnicah spustite dol do jezera. 

 

11. ŠOBČEV BAJER

 

 

Naravno kopališče v kampu Šobec je obkroženo s čudovitimi razgledi in idlično naravo. Ponuja tudi otroški vodni park, kjer se otroci lahko spuščajo po toboganu, plezajo po vodni steni, itd. Le nekaj metrov stran pa je tudi otroško igrišče, ob katerem je tudi košarkarsko in teniško igrišče, igrišče za odbojko na mivki in možnost za igranje mini golfa. Parkirate na parkirišču kampa Šobec na prostoru za obiskovalce, cena 4 EUR nad dan, pri čemer dobite tudi eno odraslo vstopnico za kamp. Parkirišče je oddaljeno 3 minute hoda do jezera.  Restavracija Šobec (oddaljena par metrov od bajerja) nudi pester izbor jedi: žar, ribe, juhe, testenine, solate, čorbe itd. tako da se najde za vsak okus nekaj. Ob samem jezeru pa je se lahko okrepčate v manjšem gostinskem lokalu.

 

 

 

 

 

 

 

Domov | Ekipa | Združenje Radio2 | Program
Kontakt | Pogoji uporabe | Frekvence | Raba piškotkov | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del

Copyright © 2017 Radio 2