PRISLUHNITE! To je zvok, ki pomaga proti stresu in izboljšuje spanec

Ljudje iz vseh koncev sveta trdijo, da je to zvok, ki resnično pomaga!
Ključne besede:
   zvok    posnetek    narava    stres    spanec    sproščanje    voda    meditacija    pesem    melodija

Posnetek si je ogledalo oz. mu je prisluhnilo že preko 26 milijonov ljudi in večina jih trdi, da dejansko deluje ter pomaga proti stresu in izboljšuje spanec. 8-urni posnetek je delo vizualnega irskega umetnika Johnnie-a Lawsona, ki je kar dve leti snemal en in isti prizor v naravi, nekje na severu Irske, kjer stoji most, pod njim pa teče reka. Posnetek je postal izredno popularen, saj so v njem zvoki, zaradi katerih ljudje trdijo, da so se znebili težav s spanjem. 

 

Pomaga proti stresu, nespečnosti in tesnobi 

 

Številne raziskave so pokazale, da video resnično sprošča in pomaga pri različnih psiholoških težavah. Posnetek je dolg 8-ur, in sicer iz enega in edinega  razloga: Vsak človek potrebuje 8 ur kvalitetnega spanca, da se telo dodobra spočije, lahko normalno funkcionira in si nabere moči za naslednji dan.

 

 

Lawson ima več tovrstnih sproščujočih videov, prvega pa je na Youtube prvič objavil že leta 2009. Do danes jih je posnel kar nekaj, a je tale najdaljši, najbolj popularen in beleži največje število ogledov. 

 

''Ljudje z različnih koncev sveta so se mi javili in mi povedali, da jim je posnetek pomagal rešiti težave s spanjem. To so ljudje iz Azije, Evrope, Amerike in lahko rečem, skoraj iz vseh celin,'' je povedal umetnik, ki ni pričakoval tolikšnega odziva in je vesel, da ljudem to resnično pomaga. S svojim delom bo nadaljeval in se trudil še naprej iskati rešitve s pomočjo zvokov iz narave.