Vrsta kozmetike, ki jo v poletnih mesecih priporočajo shranjevati v hladilniku

Hladna kozmetika bo ostala dlje časa uporabna, bolj sveža in učinkovita
Ključne besede:
   kozmetika    krema    maskara    lak    poletje    vročina    hladilnik    učinek    obstojnost

V poletnih mesecih lahko brez slabe vesti v vaš hladilnik spravite tudi kozmetiko in poskrbite, da bo ostala uporabna še dolgo. Tople temperature namreč povzročajo, da se kozmetika rada hitro pokvari, sploh, če jih hranite v prostorih, kjer je vroče. 

 

LAK ZA NOHTE

 

S shranjevanjem laka v hladilniku boste podaljšali njegovo obstojnost in poskrbeli, da ne bo postal gost, grudast ter popolnoma neuporaben. Hladne temperature ohranjajo njegovo teksturo in poskrbijo, da bo prav takšen kot takrat, ko ste ga kupili.

 

 

BALZAM in LOSJON

 

Balzam za ustnice in losjoni za roke ali telo hranite v hladilniku in s tem poskrbite, da bodo ohranili svojo ''moč'' in učinkovitost. Poleg tega, pa vam bo v vročih dnevih nanos hladnega losjona za telo prinesel osvežitev.

 

 

NARAVNA KOZMETIKA

 

Če imate radi naravno kozmetiko, brez konzervansov, dišav in drugih dodatkov, potem je veliko večja možnost, da se prej pokvari. Če jo hranite na sobni temperaturi, kjer je toplo, potem obstaja možnost, da se v njej še hitreje namnožijo bakterije. Naravno kozmetiko raje shranjujte v hladilniku in poskrbite, da ostane sveža ter uporabna še dolgo.

  

ČRTALO ZA OČI IN MASKARA

 

Tekoče črtalo za oči in maskaro prav tako postavite v hladilnik, sploh, če je v vašem bivalnem prostoru oz. kopalnici vroče. Pri previsokih temperaturah se njihova vsebina spremeni v grudasto zmes in povzroči nemalo preglavic. Tudi črtalo v svinčniku lahko položite v hladilni, saj se pri previsoki temperaturi njegova konica zmehča in lahko tudi odlomi ali pa se preprosto razpaca.

 

 

KREMA ZA OKOLI OČI

 

Ko boste zjutraj na kožo okoli oči nanesli hladno kremo, boste s tem poskrbeli za manjše podočnjake in hladna krema bo imela še boljši učinek. 

 

 

OBRAZNI VALJČEK

 

Če uporabljate obrazni valjček s katerim odpravljate posledice utrujenosti, je dobro, če ga hranite v hladilniku in tako poskrbite, da bo učinkovitejši. Hladnost pospeši krvni obtok na obraz in vaš videz bo svež ter spočit.