KAKO USPETI V POSLOVNEM SVETU? 3 nasveti iz filma Bohemian Rhapsody, ki si jih velja zapomniti

Bodi drugačen!
Ključne besede:
   uspeh    zmaga    vizija    queen    fredy    mercury

Vsi si želimo, da bi bili v življenju uspešni, srečni in počeli stvari, ki nas veselijo, čeprav se zavedamo, da uspeh ne pride čez noč. Tudi zvezdniki niso takoj postali slavni in uspešni, ampak so morali čez ogromno ovir, dati čez ogromno padcev in vzponov, da so lahko potem spoznali svetovno zmago. Spomnimo se skupine Queen in njihovega Fredyja Mercuryja. Skupina Queen je začela iz ničle, a so na svoji poti naredili nekaj odličnih poslovnih odločitev, zaradi katerih so uspeli na glasbenem trgu.

 

S pomočjo njihovega zgleda se lahko tudi vi prelevite v superjunaka podjetništva in se z upoštevanjem naslednjih treh nasvetov ogromno naučite za uspešen preboj v poslovni svet.

 

DRUGAČNOST je recept za zmago

 

Producent skupine Queen je bil prepričan, da bo pesem Bohemian Rhapsody zaradi svoje neobičajnosti pravi polom, podobno mnenje o pesmi, pa so imeli tudi glasbeni kritiki, češ, da je izven standardov.

 

Zgodi se nepričakovano! Pesem je ob izidu prišla na vrhove vseh svetovnih glasbenih lestvic, še danes pa se uvršča na seznam najboljših skladb vseh časov. Pravijo, da je skrivnost v drugačnosti in prav drugačnost je tista, s katero lahko uspete tudi v poslovnem svetu, premagate konkurenco in s svojo ponudbo pridobite zanimanje več strank ter požanjete uspeh, ki vas bo osrečeval še dolgo.

 

 

IMEJTE CILJ in VIZIJO v prihodnost

 

Ko je Fredy Mercury svoji ekipi predstavil idejo za nov album A Night at the Opera, je v živo naslikal svoje videnje albuma in dejal, da bo to rokovska ploš ča z razsežnostjo opere, vznesenostjo grške tragedije, duhovitostjo Shakespeara, z nebrzdanim veseljem glasbenega teatra.

 

''To bo prej glasbeno doživetje kot še ena plošča,'' so besede, s katerimi se Fredy ni želel vkalupiti v glasbeni geto in s tem jasno pokazal, kako pomembno je v poslu znati komunicirati velike cilje in velike vizije.

 

 

TVEGAJTE in VSE vložite v svoj uspeh

 

Ko je Fredy Mercury svoji skupini predlagal, da bi posneli album, niso imeli denarja za takšen projekt. Čeprav je to na prvi pogled izgledalo kot samomor, so prodali kombi, s katerim so se vozili na nastope. Z denarjem so najeli studio in v njem posneli album, ki je pritegnil pozornost enega največjih producentov v Veliki Britaniji.

 

''Na svoji podjetniški poti imate dve možnosti. Prva možnost je, da se za vedno igrate igro majhnih stav in bodo tudi vsi dobički zelo majhni. Druga pa je, da vložite vse v svoj veliki met in naredite preboj,'' Mercuryjevo potezo komentira Robert Rolih, mednarodni bestselling avtor knjige The Million Dollar Decision in evropski javni govorec leta 2015 po izboru Professional Speakers Academy iz Londona.