Ste že slišali za DIGITALNI STRES? Ima ga več kot 90% ljudi, rešite se ga lahko zelo ENOSTAVNO

Razdražene oči, nenehna utrujenost in glavoboli? Potem je ta novica za vas
Ključne besede:
   stres    oči    očala    digitalno    računalnik    delo    optiss blu

Danes v službi preživimo več kot tretjino časa in po izračunu naj bi vsak posameznik pred digitalnimi ekrani preživel kar 8 ur in 41 minut na dan. Nepretrgano gledanje v ekran pa škoduje našemu zdravju, najprej očem, ki so eden najpomembnejših organov. Omogočajo nam, da smo aktivni, ustvarjalni in delavni, če pa imamo težave z vidom, se zgodi obratno. Človek postane manj funkcionalen, manj produktiven, utrujen, pade mu koncentracija in je nenehno utrujen. 

 

Najbolj pogoste težave, če imate težave z očmi:

- bolečine v očeh

- trzanje vek

- suhe pekoče oči

- megljenje pred očmi

- težke in utrujene oči

- dvojen vid

- glavoboli

- nespečnost

- razdraženi sinusi

- šumenje v glavi

- zatečen obraz

- stres

 

Vse to povzroča digitalni stres, ki je posledica dolgotranje izpostavljenosti modri svetlobi iz digitalnih medijev. Povzročajo jo pametni telefoni, računalniki, tablice in televizija. 

 

 

Z računalniškimi očali OPTiSS BLU hitro in preprosto preprečimo vhod škodljive modre svetlobe v naše oko. Tako ne samo preventivno zmanjšujemo možnost okvare vida, temveč že v času uporabe digitalnih medijev zmanjšujemo stres in obremenitev oči. Z redno uporabo očal OPTiSS BLU poskrbimo, da očesi ne trpita, se ne naprezata in ostajata v spočitem - optimalnem stanju. 

 Več o računalniških očalih in njihovi uporabi najdeš TUKAJ (klik)  

 

 

Pri dolgotrajni uporabi digitalnih naprav, modra svetloba oči spravi v stres, saj so v času, ko gledamo v ekran neprekinjeno aktivne, budne in razprte, zato oči mežikajo do 5x manj. Zaradi tega se sušijo, so razdražene, rdeče, srbeče in utrujene. Težave z očmi so v današnjem času zelo pogoste in vplivajo na celotno počutje človeka tako fizično, kot psihično. 

 

Kaj lahko ukrenete sami? 

 

Z računalniškimi očali OPTiSS BLU hitro in čisto preprosto preprečite vhod škodljive modre svetlobe v vaše oko in v trenutku nošenja le-teh zmanjšate možnost okvare vida, stresa in obremenitve oči. Z redno uporabo očal pa poskrbite, da očesi ne trpita, se ne naprezatea in ostajata v spočitem oz. optimalnem stanju.

 

Očala poleg modrega antirefleksa vsebujejo tudi UV filter, ki oči še dodatno zaščiti pred neugodno svetlobo iz ekranov, sploh, če telefon ali računalnik uporabljate na soncu ali v neposredni bližini oken. Z UV dodatkom pa oko zaščitite tudi pred svetlobo, ki jo oddajajo prostori osvetljeni z neustreznimi led ali neonskimi svetilkami.

 

Z očali za računalnik poskrbimo, da škodljiva modra svetloba ne vdira v oko. S tem pomagamo očem do razbremenitve in preprečujemo vidno degeneracijo. Študije kažejo tudi, da računalniška očala pomagajo povečati proizvodnjo melatonina, ki skrbi, da lažje zaspimo, bolje spimo in izboljšamo cirkadiani ritem. Predvsem pa redna uporaba računalniških očal zmanjšuje napetost oči in vidni stres, zaradi česar se med delom počutimo bolj sveže, krepko, spočito in motivirano. 

 

Več o računalniških očalih OpTiSS Blu najdeš tukaj (klikni) 

 

Lahko pa tudi sodeluješ v nagradni igri, v kateri bomo podelili 5 računalniških očal OPTiSS Blu. Prijavi se TUKAJ.