Pri nanašanju suhega šampona delate napake, ki poškodujejo vaše lase

Ne pretiravajte z njegovim nanašanjem, saj bodo lasje postali suhi in brez leska
Ključne besede:
   šampon    suhi    lasje    mastno    nanos    napake    poškodba

Včasih nam zmanjka časa za umivanje las ali pa pride dan, ko se nam enostavno ne da umiti glave in takrat je treba najti hitro ter učinkovito rešitev. So ženske, ki si lasje preprosto spnejo v čop in so tiste, ki si življenja brez suhega šampona ne predstavljajo. A tukaj se hitro pojavijo težave, saj z njegovo prekomerno uporabo svojim lase bolj škodujejo, kot pa koristijo. 

 

 

Nanašate ga preblizu korena

 

Šampon morate razpršiti dva do tri centimetra od korena las, da preprečite lepljenje las in se izognete belim lisam.

 

 

Pretiravte z nanosom

 

Čeprav so vaši lasje mastni, nikar ne pretiravajte z nanosom šampona, saj lahko že majhen odmerek naredi čudež. Vedno nanesite malo suhega šampona, počakajte nekaj minut in če menite, da se situacija ni izboljšala, ga dodajte še malo. 

 

 

Razpršite ga po napačnem delu las

 

Suhi šampon ni dobro nanašati po celi glavi, se pravi po konicah. Nanesite ga bolj pri korenu, a kot smo že omenili pri točki ena, da ga razpršite dva do tri centimetre stran. Konice niso mastne, zato tam šampona ni potrebno nanašati. V nasprotnem primeru se bodo lasje izsušili in bili videti kot slama.

 

 

Uporabljate napačne barve suhega šampona

 

Če imate črne lase in uporabljate šampon za svetle lase, boste videti tako, kot da ste se posuli z moko. Izberite suhi šampon, primeren za vašo barvo las, če pa ne veste, kateri je pravi, vprašajte prodajalko v drogeriji. 

 

 

Pozabite vmasirati šampon po nanosu

 

Ni dovolj, da ga le razpršite po glavi, ampak je dobro, da ga tudi vmasirate. S tem boste preprečili nastanek belih lis, izdelek pa bo deloval učinkovito in popivnal vso maščobo z las.

 

 

Obrišete ga takoj po nanosu

 

Vmasirajte ga v lasišče in če se vam zdi, da ste ga nanesli preveč, lase malce razmršite z roko, da se dobro porazdeli po lasišču in jih nato počešite. 

 

 

Nanašate ga zjutraj namesto zvečer

 

Da bi se izdelek čimbolj absorbiral in učinkoval, ga je dobro nanesti tik pred spanjem in ne zjutraj, ko vstanete.

 

 

Uporabljate ga vsakodnevno

 

Vsako stvar je treba uporabljati zmerno in tako je tudi pri suhem šapomnu. Prepogosta uporaba bo zlepila vaše lase in videti bodo še bolj slabo, kot če bi bili le mastni. Ne uporabljajte ga prepogosto, saj morajo lasje tudi dihati.