STE V STRESU? Glejte v sliko in ugotovite, kaj vam sporoča

Po nekaj sekundah boste ugotovili, če ste preobremenjeni ali sploh ne
Ključne besede:
   stres    iluzija    trik    test

Optična iluzija vam pove, če ste v stresu in kako močno ste obremenjeni. Test enostavno opravite tako, da gledate v sliko nekaj sekund in opazujete njeno gibanje. Če se ne premika ali če se premika prehitro to pove, da je stres v vašem življenju prisoten, lahko pa ga sploh ni!

 

STE POVSEM UMIRJENI - če se slika čisto nič ne premika, potem niste v stresu in živite povsem umirjeno. S stresom se znate soočati in se zavedate, da ne prinaša nič dobrega, zato živite tako, da ga je v vašem življenju čim manj. Vaše življenje je umirjeno, sproščeno in neobremenjeno. Znate se spopasti z življenjskimi situacijami in v njih videti le pozitivne stvari, ki vaš dan naredijo popoln.

 

MALCE V STRESU - če se slika premika počasi, potem ste delno v stresu, a ne tako močno, da bi vas oviralo pri vsakdanjem življenju. Stres se običajno pojavi na delovnem mestu, če se vam nekam mudi, če slučajno obtičite v koloni, ali morate k zobozdraniku in v podobnih stiuacijah, ki so sprva neprijetne, kasneje, ko jih opravimo, pa minejo. S stresom se znate spopasti, a vas na trenutke malce obremenjuje, zato potrebujete čas zase in za to, da se umirite. Takrat najbolj pomaga sprehod v naravo, dobro kosilo ali klepet s prijatelji, s katerimi se znate sprostiti. 

 

MOČNO V STRESU - če se slika premika ekstremno hitro, potem je vaše življenje en velik kaos. Čutite, da vas stres ovira na vsakem koraku in niste zmožni živeti normalno. Stvari vas hitro vržejo iz tira in včasih imate občutek, da bi najraje pobegnili pred vsem. Če imate občutek, da vam obremenitev predstavlja že to, da morate zjutraj vstati, je morda čas, da nekaj ukrenete ali poiščete pomoč. Ne odlašajte.