Z uporabo teh dveh sestavin, se boste prhljaja znebili ČEZ NOČ!

Potrebujete le limono in kokosovo olje
Ključne besede:
   prhljaj    lasje    limona    kokos    olje    trik    rešitev    pomoč

Prhljaj je tista zoprna nadloga, ki prizadene okrog 50% odraslih po svetu, pogostejši pa je pri moških. Gre za prekomerno luščenje kože in lasišča, kar vpliva na naš izgled in posledično tudi samozavest. Problem doseže svoj vrhunec okrog dvajsetega leta, pogosto pa izzveni nekje po petdesetem. 

 

Za prekomerno luščenje lasišča in posledično prhljaja, naj bi bila kriva prisotnost glivice Pityrosporum ovale, nastanek prhljaja pa pripisujejo tudi dejavnikom kot so stres, napačna prehrana, hormonske spremembe, upad imunske odpornosti in podobno. Na tržišču obstajajo številni produkti namenjenih boju z nadležnim prhljajem, mi pa imamo za vas trik, ki je lasem mnogo bolj prijazen, denarnici pa tudi. :) 

 

Vse, kar potrebujeter sta dve sestavini: kokosovo olje in limonin sok

 

 

Te metode so se posluževali že v antičnem Rimu, ohranila pa se je do danes, saj naj bi dejansko bolje delovala kot vsi ostali izdelki iz trgovine. Če vam je neprijetno spati s kokosovim oljem na lasišču, pa se lahko trika poslužite tudi preko dneva. 

 

Postopek

 

- Toplo kokosovo olje namažete po lasišču in pustite delovati čez noč.

 

- Ko se zbudite, v lase dodajte limonin sok, pustite delovati pol ure, nato pa lase dobro operite. 

 

- Postopek lahko ponavljate kolikor želite, saj vašemu lasišču ne bo škodoval.

 

Zakaj deluje?

 

Kokosovo olje blagodejno vpliva na lasišče, saj je naravni ubijalec glivic, limonin sok pa je odlično sredstvo za čiščenje in eno najbolj naravnih sredstev za zmanjševanje prhljaja. Poleg tega tudi limonin sok ubija glivice, dezinficira skalp, odstranjuje odmrlo koži in zmanjšuje srbečico. 

 

+ preverite še nekaj uporabnih nasvetov, kako se rešiti prhljaja na naraven način!