Srečni pari v razmerju počnejo teh 7 stvari

En objem na dan, odžene slabo voljo stran ;)
Ključne besede:
   partnerstvo    sreča    ujemanje    kompromis    zveza    popolnost    poslušanje

V razmerju ne štejejo materialne dobrine ali to, kako partnerja izgledata, se pravi, kateri ima boljšo postavo, lepše lase in zasluži več denarja. V razmerju šteje iskrenost, spoštovanje in to, da se imata dva resnično rada, sta si naklonjena ter si znata polepšati dan z malenkostimi. 

 

 

Pohvala 

 

''Danes si pa lep/a,'' ali pa ''Vau, kako dobro si to naredil/a,'' so besede, ki jih bo vaša ljubljena oseba še kako rada slišala. Pohvalite partnerjev videz, domiselnost, spretnost in mu to povejte večkrat na dan. Pokažita si, da se cenita in sta si naklonjena.

 

 

 

Nasmeh

 

Smeh je pol zdravja in zagotovo najboljše zdravilo za stres. Če v razmerju primanjkuje dobre volje, smeha in humorja, potem kaj hitro začne škripati. Zjutraj si namenita nasmeh, se nasmejta kakšni dobri šali in si pokažita, da sta srečna, da se imata.

 

 

 

Poljub in objem

 

Ni lepšega kot to, da se za dobro jutro, dober dan ali lahko noč z ljubljeno osebo poljubita, se objameta in si brez besed pokažeta, da sta si namenjena. Včasih objem pomeni več, kot tisoč besed in te napolni s pravo mero energije, ki jo imaš potem še za cel dan. 

 

 

Poslušanje

 

To, da si prisluhneta, se razumeta in se znata pogovoriti, pomeni v razmerju ogromno. Dva, ki si znata prisluhniti in si ne skačeta v besedo, si ne nasprotujeta ter sta pripravljena sklepati kompromise, sta zagotovo v razmerju bolj srečna, kot pa tisti, ki si obračajo hrbet in se ignorirajo. 

 

 

Preživljanje časa skupaj

 

Naj bo to kuhanje, gledanje televizije, igranje igric, obisk kina ali koncerta, karkoli, samo, da sta skupaj. Preživljanje kvalitetnega časa skupaj, ne pomeni, da tičita skupaj 24 ur na dan, ampak si znata nakloniti vsaj nekaj minut za početje stvari, v katerih uživata oba. Delita nova znanja, se pogovarjajta, smejta in zabavajta. To vaju bo le še bolj povezalo. 

 

 

Spodbujanje

 

Vsak ima cilje, velike ali male. In velikokrat obupamo, preden pridemo do njih. Največkrat zato, ker nimamo prave spodbude. Takrat rabimo nekoga, ki bi nas spodbujal in malce zmotiviral ter nam vlil pozitivne energije - če je to vaš partner, je to fantastično.

 

 

Dve besedi, ki pomenita ogromno

 

''Ljubim te,'' sta dve besedi, ki ju partnerju ne izrečete kar čez noč in nosita velik pomen. Sta besedi, ki data vedeti, da imate partnerja resnično radi, ga ljubite iz vsega srca in ste z njim srečni. Napišite mu na listek besedo ''ljubim te'' in mu jo skrijte v žep, pustite na hladilniku ali v kopalnici. Ko bo zjutraj vstal, mu bo to polepšalo dan.