5 neobičajnih navad ljudi: Zakaj spati z mokrimi nogavicami?

Čudne navade ljudi, ki jim celo koristijo ...
Ključne besede:
   navade    neobičajno    ljudje    nogavice    mokro    paradižnik    telefon

''Sto ljudi, sto čudi,'' bi lahko rekli, ko preberemo kaj takega. In še res je! Našli smo neobičajne navade ljudi, ki pa niso škodljive, ampak jih opisujejo kot precej koristne. 

 

''Zob si ne ščetkam vsak dan''

 

 

To ne pomeni, da si zob ne umivam! Vendar si jih ne ščetkam pretirano, se pravi večkrat na dan, včasih pa celo kakšen dan izpustim. Takrat, ko si jih ne umivam, pazim, da ne jem sladkorja, ne pijem gaziranih pijač, ki bi zobe le poškodovale. Tudi pretirano umivanje lahko zobe poškoduje, saj z zoba odstranjuje snov, ki zobe ščiti pred bakterijami. 

 

''Pojem ogromno paradižnika''

 

 

Paradižnik je super, saj znižuje holesterol, preprečuje rakava obolenja, poleg tega pa mi pomaga pri kroničnih vnetjih. Skoraj vsak dan pojem okoli 5 paradižnikov (tudi več) in moram priznati, da so se moja vnetja zmanjšala. Prav tako nimam več težav s poškodbami mišic, s katerimi se kot tekačica redno srečujem. Najboljše pa je, da se moji nohti ne lomijo več, lasje so postali bolj močni in tudi težav s kožo imam manj.

 

''Občasno grem v posteljo z mokrimi nogavicami''

 

 

Prvič sem to zasledila nekje na spletu in za hec poskusila. Sprva je bil občutek čuden, nato pa mi je postalo všeč. Posebej prija v poletnem času, ko je vroče in ne moreš zaspati. Poleg tega s hladinimi in mokrimi nogavicami pospešiš cirklulacijo v krvi in poskrbiš, da se organizem lažje bori proti infekciji. 

 

 

''Namesto telovadbe, raje plešem''

 

 

Sovražim telovadbo in nikakor je ne morem vzljubiti. Poskusila sem že vse - od fitnesa, teka, kolesarjenja, plavanja, joge, pilatesa in še kaj bi se našlo. Nato sem spoznala, da je najboljše plesati. Prižgem si najljubšo glasbo in plešem, kar medtem, ko pospravljam, kuham ali kar tako. 

 

 

''Doma vedno izklopim telefon''

 

 

Ko pridem domov želim mir. To je vse, kar potrebujem za popolno življenje. Imam stresno službo in dnevno opravim precej telefonskih klicev. Včasih sem službo ''nosil'' domov, zdaj pa sem temu naredil konec. Včasih sem dal telefon potiho, a so kljub temu klicali. Zdaj ga ugasnem in imam mir. Ljudje so se že navadili da me po 16. uri ni več za dobiti in mi ne težijo. Svet je lepši!