7 razlogov zakaj bi morali jesti čokolado!

Privoščite si temno čokolado in potešite željo po sladkem
Ključne besede:
   čokolada    kakav    temna    počutje    uživanje    energija    zdravje

To seveda ne pomeni, da morate obvezno vsak dan pojesti 100 gramov čokolade. Gre se za to, da potešite željo po sladkem, kar pa boste naredili s temno čokolado, ki vam bo dala energijo, poleg tega pa bo potešila željo po sladkem. Izberite tisto, ki vsebuje čim več kakava, ne vsebuje dodatnega sladkorja in umetnih sladil.

 

Ne pa pozabite, da ima tudi prava čokolada svojo kalorično vrednost in lahko, če ne upoštevate pravila zmernosti, negativno vpliva na vašo telesno težo.

 

1. Ljudje vas imajo radi - študija objavljena v časopisu Personality and Social Psihology je pozakala, da so ljudje, ki ljubijo sladko bolj srečni, družabni, strastni in imajo celo več prijateljev.

 

2. Bolj ste vzdržljivi - vrhunski kolesarji, ki so med kolesarjenjem pili čokoladno mleko so imeli boljše rezultate, saj so bili manj utruijeni in bolj vzdržljivi, kot pa tisti, ki so pili energetske pijače.

 

3. Večji libido - ženska, ki se ne odreka sladkemu in vsak dan zaužije vsaj en košček čokolade, poskrbi, da je bolj srečna in ima hkrati večjo seksuialno željo. Čeprav je anketa pokazala, da bolj vpliva to na mlajša dekleta, ne zaostajajo niti starejša, ki hrepenijo bolj po temni čokoladi.

 

4. Koža je lepša - res je! Čeprav ste velikokrat prebrale, da sladko škodi vaši koži to ni res. Seveda je treba vedeti, da s čokolado ne gre pretiravati, a je prav tako ni dobro čisto izbrisati iz jedilnika. Že žlica kakava v mleku, ki ga boste spili vsak dan bo naredila vašo kožo mehko in bolj sijočo.

 

5. Ščiti vas pred možgansoko kapjo - to velja predvsem za temno čokoolado, ki vsebuje antioksidante, ki zaščitijo vaše telo pred možgansko kapjo, artritisom, astmo ...

 

6. Izboljšuje razpoloženje - čokoloda pozitivno vpliva tudi na hormon serotonin, imenovan tudi  »hormon za srečo«, saj igra glavno kemično vlogo pri občutenju sreče. Če ga imamo dovolj, nas preveva zadovoljstvo in dobro razpoloženje. Zaradi serotonina smo bolj sproščeni in se bolje počutimo, prav tako tudi bolje spimo.

 

7. Zmanjša trebuh - temna čokolada zmanjšuje izražanje gena, ki povzroča slabo sintezo maščob, zmanjša tudi absorpcijo ogljikovih hidratov in maščob ter nasiti.