VROČINSKI VAL: Nekaj nasvetov, kako se obleči za v SLUŽBO, ko je zunaj tako VROČE!

Vročinski val bo vztrajal še kar nekaj časa!
Ključne besede:
   outfit    dress    obleka    poletje    vročina    služba    eleganca    Kakšen outfit bi izbral/a?

Kakšen outfit bi izbral/a?

Ta teden lahko rečemo, da imamo pa res pravo poletje. A kljub temu je treba v službo. Vsekakor pa nam je jasno, da za v službo niso primerna kar vsaka oblačila, potrebno je dobro izbrati. Japonke in minikrila niso najbolj sprejemljiva, kajne? Sploh, če ste zaposleni v strogem delovnem okolju. Zato smo ti pripravili nekaj nasvetov, s katerimi si lahko pomagate izbrati popolno poletno službeno opravo.

 

NASVETI ZA ŽENSKE

Glavno pravilo je, da morajo biti oblačila čim bolj lahka, iz materialov, ki dihajo. Lanen material je odličen, a potrebno ga je dobro zlikati, saj se rad mečka. Prav tako niso primerne preveč kričeče barve in vzorci.

Nihče ne bo nosil zaprtih čevljev, kajne? Izberi klasične, šik čevlje, ki ne asociirajo takoj na morje in plažo. Obleka (če se odločiš zanjo) naj bo dolga do višine kolen, največ dva centimetra nad njimi. Prav tako pa v službi ne smeš imeti preglobokega dekolteja ali pa golega hrbta.

Če se odločiš za majico brez rokavov, potem naj bo ta čim bolj klasična. Izrez naj ne bo preglobok, material pa naj diha. Zraven pašejo modne široke hlače, ki poskrbijo, da nam je prijetno hladno. Medtem pa lahko majico z rokavi kombiniraš z oprijetim krilom.

Odlična rešitev za vroče dni pa je tudi krilo z razporkom. To poskrbi, da prijetno zapiha med nogami, a vseeno je treba ohraniti določeno mero spodobnosti. Zelo moderni so tudi pajaci. Lahek pajac je odlična izbira, ko je zunaj vroče. Lahko je hlačni ali pa krilo. Kombiniraš ga lahko tudi z visokimi petami, nizkimi sandali ali pa s teniski.

 

KAKO PA JE PRI MOŠKIH?

Tudi moškim priporočamo laneno obleko. Ne samo, da je v njej udobno, tudi izgledal boš v tej obleki super. Poleti si lahko dovolite tudi bolj pogosto uporabo pasu, saj je bolj opazen kot pozimi.

Srajca je super izbira, če imate takšno z dolgimi rokavi, potem je zelo lepo, če rokave zavihate.  Je pa seveda najboljša izbira kar majica z dolgimi rokavi. Japonke pri moških niso najboljša izbira za v službo. Zato je najbolje obleči mokasine, ti naj bodo iz semiša, da lahko noge dihajo. Ker nogavice definitivno ne pridejo v poštev.

Če so v vaši pisarni sprejemljive kratke hlače, potem je to definitivno odlična izbira. A ne smejo biti prekratke, preveč pisane ali v kričečih barvah. Najboljša je klasika.

Domov | Ekipa | Združenje Radio2 | Program
Kontakt | Pogoji uporabe | Frekvence | Raba piškotkov | Volilna pravila | Seznam predvajanih del

Copyright © 2017 Radio 2