Ko 5-letnik izbira oblačila za v službo

Majo Tratnik ta teden oblači njen petletni sin Vid
Ključne besede:
   maja tratnik    radio 2    styling

 

Petek: Batman v krilu

 

No, pa smo pri koncu Vidovega stiliranja. Moram reči, da si nisem predstavljala, da bo tole oblačenje naletelo na tak odziv. Toliko vaših komentarjev, sporočil in komentarjev. Če sem v začetku tedna pričakovala, da bom vsak dan v službo hodila z bizarnimi kombinacijami, sem se očitno pošteno zmotila. Vidko je car. Car oblačenja, stiliranja, kombiniranja barv... Pa še celo uživa v tem. Čeprav... naslednji teden bo izbor spet moj. Pogrešam kavbojke. Največ jih imam, pa niti en dan jih ni izbral :) Hvala vsem, ki ste spremljali mojo preobrazbo. Jaz sem resnično uživala. 

Petkov stajling mi je še posebej všeč. Vsak, ki me na hodniku sreča poje: Batmaaan, tananananana, Batmaaan... :) No, ampak lepo po vrsti. 

Vid je najprej izbral krilo. No, vsaj en dan v tem tednu sem nosila hlače. "Deci" pač ne morejo iz svoje kože. Tokrat mi je izbral pisano krilo do kolen. Super, predvsem je zelo udobno.

No, to je tudi glavno vodilo današnjega dne, saj mi je izbral tudi belo roza natikače. Danes pete res ne bi bile dobrodošle. "Mami, lej, za na plažo", je rekel. Super, jaz sem za!

Potem izbere majico. Najprej je zagledal eno roza, ampak potem se je zgodil magični moment, ko je zagledal nekaj rumenega. Pa ja ne. Batmaaaan. V Londonu sem si pred kratkim kupila črno majico z Batman znakom. In je še ni videl. No, tole je bil zanj popoln izbor. Otrok srečen - mama še bolj. :) Puloverja ali jakne tokrat nisva rabila izbirat, saj so tudi jutra že topla. Jupiiii, dobrodošlo poletje.

Manjkata še torbica in nakit. Tokrat se je odločil za roza torbico, tudi meni ena ljubših ter rjavo zapestnico. 

In če povzamem tokratni stajling. Malemu je ratalo nekako skombinirati barve... in vse paše skupaj. Neverjetno!

Skoraj vsi, ki spremljajo tole preobrazbo so mnenja, da iz tega fanta pa še nekaj bo. Drugi Michael Kors morda? :) Jaz ne bi imela nič proti. Samo, da bo počel stvari, ki ga veselijo. No, zdej pa novemu dnevu naproti. Batmaaaan, tanananananaa, Batmaaan. ;)

 

 

 

Četrtek: Dan za flower power!

 

Spet odličen in usklajen končni rezultat :)

 

Drugi dan preobrazbe je za mano. No, zdej me končno ne gledajo več  tako čudno. Vsaj večini je zdej jasno, da me je  ta teden v »stilske« roke vzel moj Vid, ki mu gre tole, kot ugotavlja večina, precej dobro od rok. Nekateri sodelavci so celo malo skeptični, da moj fantek ne izbira sam in da je vsaj malo zmenjeno vse skupaj. Pa ni.

»Čakaj, kaj res te je tko oblekel? Z vsemi dodatki vred? Pa barve je v bistvu skoraj vse zadel! Ziher si mu kej namignila?«. No... Ne! Res ne. Zato sem se odločila, da bova prav vsak dan posnela video – za dokaz, da pri tem pa ne goljufamo.  Me pa veseli, da je zadnje dni studio Radia 2 med najbolj obiskanimi prostori na naši firmi. J

Barve bodo vedno IN. Očitno je to jasno tudi malemu, saj me je danes opremil v barve. Končno se je odločil za hlače. Aleluja. Saj krila in oblekce so ok, ampak če iskreno povem, ta teden pogrešam kavbojke. Ampak mi jih ni izbral. Odločil se je za pariško modre dolge hlače, ki jih po moje že sto let nisem oblekla. Naj mu bo, bom vsaj ugotovila ali je čas, da jih komu raje podarim.

Nadaljevala sva z izbiro zgornjega dela. Izmed po moje vsaj petdesetih raznoraznih kratkih majic se je najprej odločil za športni roza top in nato hitro odločitev spremenil, saj je zagledal belo oranžno majico brez rokavov.  Taka poletna, za na plažo. Super, pa še barve sva imela možnost povadit. Torej imava modro, belo in oranžno.

Ker me zjutraj vseeno zebe, sem ga prosila, naj mi izbere še pulover ali jakno. Izbral je moj najljubši pulover, ki je stal celo premoženje. Ampak vsakič, ko ga oblečem, vem, da je bil vreden vsakega centa. Tole je super izbral. 

Potem se lotiva čevljev. Tokrat sem mu dodala še zbirko nekaterih poletnih čevljev. Ja, teh včerajšnjih 26 stopinj je naredilo svoje. Posebej sem ga opozorila, naj dobro pregleda izbiro. In se je odločil – za pete v zanimivi rdeče vijolični kombinaciji.
Kul, barva Radia 2 :) Dobro premišljeno, ni kej. J

Manjkala sta še torbica in nakit. Izbiro torbice bi najraje kar ponovil, saj mu očitno še vedno ne gre iz glave včerajšnja rjava. Danes je ni bilo na izbiro, zato se je odločil za manjšo rumeno. Če bi poznal ženski svet bi vedel, da je ta za večerne priložnosti. En kup krame za v službo bom torej primorana zložiti v še eno drugo torbico – tokrat po moji izbiri.

Za piko na I pa je izbral še črno zapestnico (no, samo en del nje) in zlato zapestnico, ki se noro dobro ujema s torbico. Hmm... Naključje? J

Torej... modra, oranžna, bela, rumena, rdeča, vijolična, črna, in zlata. Naj živijo BARVE! J

 

 

 

Sreda: Mali ve, katere barve pašejo skupaj

 

In končni rezultat?

 

 

Torek, prvi dan moje preobrazbe je uspel....predvsem pritegniti pozornost J Medtem, ko so me eni malo čudno gledal, so bili drugi nad Vidovim izborom navdušeni. Pa nadaljujmo to igro. Saj v bistvu je res precej zabavna. :) 

Tokrat sva stajling izbirala v precej poznih večernih urah, zato sem bila prepričana, da bo izbor precej bolj bizaren. Pa me je mali prijetno presenetil.

Najprej sem ga vprašala kaj bi mi raje izbral, krilo ali hlače. Kot tipični "dec" si je valda izbral "kiklo". "Tole boš oblekla" in je pokazal na rožnato krilo, ki sega nekje do kolen. Super izbor, predvsem aktualno pomladen.

In že sva iskala majčko. Takoj je v omari zagledal v precej podobni roza barvi majico s tričetrt rokavi. "Tole mu je pa čist ratalo", sem si mislila.

Potem je bila na vrsti torbica. Nekako si nisem želela biti spet roza. Ampak izbor je bil vendarle njegov. Izmed vseh je izbral svetlo rjavo, ki se pa na nek način delno ujema s krilom. Resno razmišljam o tem, da ga morda nekoč čaka svetla prihodnost v modni industiji. Glej, zakaj pa ne. Bom vsaj jaz njegova prva stranka. :)

Manjkajo še čevlji. Odločil se je, da mi bo tokrat otežil situacijo in me obul v petke. Izbral je moje najljubše... ampak ne za biti z njimi cel dan v službi! Črne Guess pete so zakon, ampak on (no, moški nasplošno) se pač ne zavedajo, da so čevlji s  13 centimetrskimi petami bolj za gledat... :) Že razmišljam o alternativi - sej ne bo vedel, če se v službi za kakšen trenutek mal preobujem. ;)

Za nakit mi je izbral ogrlico in zapestnico. Obe pravzaprav res dopolnjujeta njegov stajling. Kar malo strašljivo kako je on dobro izbral svoj drugi stajling. Če sem iskrena, se že prav veselim jutrišnjega. Mogoče bo pa dobil svojo prvo "službo". J

 

 

Torek: Vid mi prvič izbere oblačila. Menda je ta kombinacija popularna v Londonu :) 

V jutranji rubriki »Ah, ti otroci« sva imela z Miho v ponedeljek na tapeti zanimivo zgodbico poslušalke Darje. Njena še ne tri leta stara nečakinja ji je »svetovala«, katero oblekico mora obleči za prav posebno priložnost in katera ji definitivno ne paše. In takoj zatem sem dobila izziv. Miha je bil namreč prepričan, da si ne bi upala obleči oblačil, ki bi jih zame zjutraj izbral moj še ne petletni Vid.

 

"Valda si upam." To je bil moj odgovor. No, zdaj pa imam. V kaj sem se podala, sem ugotovila šele, ko je zame izbral prvi stajling. Priznam, mali vseeno ima nekaj smisla za kombiniranje barv, niti sanja pa se mu ne, da obstajajo tudi različni stili. Glede na to, da me bo oblačil vsako jutro v tem tednu (no, vsak večer, glede na to, da sem ob 4:20 že pokonci), zna bit še kako zanimivo. :) 

 


Za prvi stajling je Vid izbral svetlečo roza/kožno oblekico (v omari je pač ni bilo težko zgrešiti). Razlog? Ker mu je ta ful všeč.

Ok, nadaljujeva z izborom pravih čevljev, ki po njegovem pašejo zraven. Najprej je primerjal barve. Bravo, Vid. Priznam, tukaj mu je ratalo. Ampak je izbral napačen stil. Tako bom zraven oblekice nosila sivo/roza superge :). Pa sej se res moram počasi pripravit na sobotni DM tek J

No, potem mi je manjkala jakna, saj znajo biti jutra še vedno precej hladna. Po tehtnem premisleku se je odločil za belo jakno. No, pa saj je bela res precej nevtralna.  Recimo, da mu je to uspelo.

Potem pa je seveda nepogrešljiva in obvezna tudi torbica. Izmed vseh je izbral črno s slončkom. Jah, dvakrat lahko ugibamo, kaj na njej je pritegnilo njegovo pozornost.

No, pa sva ostala le še pri izbiri nakita. No, tukaj bi pa lahko izbirala tudi dva dni. Kakšno navdušenje! Na koncu je izbral dve zapestnici. Ena je rjava (?!), druga pa črno zlata. No, vsaj k torbici paše, če ne drugač. In prvi stajling je bil izbran.

Otrok navdušen, mami pa... takoj po prihodu na radio sem dobivala začudene poglede in prav čutila sem, da me hočejo vsi "po zdravju vprašat" :) 

Ti je všeč, kar je za Majo izbral Vid? Potem hitro pokliči Majo na 080 22 24 ali pa ji pošlji sms na 030 200 500 in Vida pohvali :) Saj si vendar zasluži :)