Kje se lahko igrate z vašimi mulci?

Gremo na lepše z otroki
Ključne besede:
   blog    kamzmulcem    igrišča    Ljubljana    okoilica

Predloge in vsebino članka so prispevale avtorice bloga kamzmulcem.si.


Arboretum (vstopnina)

Obisk tega čudovitega parka lahko traja kar nekaj uric, privlačen pa je tudi zaradi domiselnega in okolju prilagojenega igrišča.

Drevesne hišice, ladja, plezalni stolp, tobogani različnih velikosti, trampolin, peskovnik, gugalnice, zipi, plačljiv vlakec … veliko igral je v senci, odrasli pa imajo na voljo tudi kopico fitnes naprav na prostem. Vstop za otroke je do tretjega leta brezplačen, predšolski otroci do 6. leta (4 evre), osnovnošolski otroci (6 evrov), odrasli (7,5 evra).

Športno zabaviščni park Lumpi (vstopnina)

Vse bolj priljubljeni park prilagaja ponudbo dvakrat letno glede na letni čas, v toplih mesecih pa vašim malčkom zagotovo ne bo dolgčas.  Pestre aktivnosti zajemajo vožnjo z avtomobilčki po prometnem parku, uživanje v napihljivih igralih, vožnjo v bazenu z motornimi čolnički …, poseben kotiček pa imajo tudi za najmlajše.

Obisk parka je za otroke do drugega leta brezplačen. V bližini se lahko posladkate v slaščičarni in kavarni, na prenovljenem igrišču pa lahko vaše malčke povabite tudi na mini golf. Cena: otroci 2-16 let (4 evre).


Otroško igrišče v Severnem mestnem parku v Zupančičevi jami


Igrišče se nahaja takoj za ljubljansko železniško postajo. Je prostrano, razgibano in morsko obarvano. Otroci se lahko igrajo na prikupni ladji, vrtiljakih, zabavnih toboganih, gugalnicah, v peskovniku … Poleg tega je na igrišču veliko travnate površine za igre z žogo. Našli boste tudi pitno vodo in v bližini urejeno pasje igrišče.

Ob igralih ni sence, zato v prevročih dneh obisk ni najbolj primeren, je pa v okolici pestra gostinska ponudba, kjer se lahko osvežite. Na svoj račun bodo prišli tudi vsi mladi ljubitelji vlakov, ki prihajajo in odhajajo v neznane kraje le nekaj metrov stran od igral. 


Živalski vrt (vstopnina)


Otroci bodo gotovo navdušeni, če bodo lahko ogled nenavadnih živali združili z igro na dveh malce drugačnih igriščih, ki sta primerni predvsem za otroke dve leti plus. ''Plezalno'' igrišče med drevesi premore kar nekaj sence, zato je obisk posebej prijeten v poletnih mesecih.

Na voljo so tudi napihljiva igrala, trampolini (plačljivi in brezplačni), poleti še dodatne tematske delavnice in majhen električni vlak (1 evro). Cenik: otroci do dveh let brezplačno, predšolski in šoloobvezni otroci (5,5 evra), odrasli (8 evrov).Družinski center Mala ulica (vstopnina)

Lokacija: Mala ulica, Prečna ulica 7, Ljubljana

Center je namenjen predvsem predšolskim otrokom in njihovim spremljevalcem. Še posebej v primeru slabega vremena in če vam je doma pretesno, bo obisk gotovo razvedril otroke. V pokritem delu je dovolj prostora za najbolj bujno otroško domišljijo – igrače vseh oblik in velikosti, skrivni rovi, labirinti, mini hiša, lego kocke, bogata knjižnica …

Prijetno je tudi zunaj v senci dreves in med igrali iz naravnih materialov. Priboljšek za vas in malčka pa si lahko privoščite v mini kavarnici. Za vstop bodo odrasli odšteli dva evra.
Ideje, katera igrišča v Ljubljani in okolici obiskati, so prispevale avtorice priljubljenega slovenskega bloga za aktivno preživljanje časa z otroki kamzmulcem.si. Blog je kmalu po objavi postal spletni popotniško-izletniški svetovalec, na katerega se obrnejo starši, ko se odločajo, kam na daljše počitnice ali na krajši izlet z mulci, in ko potrebujejo nasvete iz prve roke za varno in prijetno pot z družino.


Še več predlogov za obisk raznolikih igrišč lahko najdete tukaj

FOTO: www.kamzmulcem.si