Barva obleke vpliva na tvoje razpoloženje

V rdeči smo drzni, modra pa nas pomirja!
Ključne besede:
   barva    obleka    razpoloženje    vpliv    nasveti

Vsakemu so všeč različne barve. Vse to je popolnoma naravno, nekatero barvo vzljubimo zaradi prijetnih dogodkov, ki so povezani z njo, druge barve pa morda ne maramo zaradi tega, ker z njo povezujemo neko neprijetno stvar. Rdeča barva naj bi nam dvigala pritisk. Zato previdno pri izbiri garderobe. Pravilna izbira lahko namreč izboljša tvoje razpoloženje ter te naredi bolj privlačne.

RDEČA

Rdeča barva predstavlja drznost in razsodnost. Izbrati moraš odtenek, ki se prilahaja tvoji barvi kože. Z rdečimi oblačili boš izstopal/a in deloval/a bolj samozavestno. V večini držav sveta je rdeča kot barva seksabilnosti in strasti. V Indiji pa je rdeča barva tipična barva poročne obleke. Kombinacija rdeče in črne je že dolgo časa klasična kombinacija.

 

RUMENA

Po besedah modnih strokovnjakov ti lahko rumena barva pomaga pri reševanju sporov. Vendar moraš biti previden/a pri izbiri odtenka. Če nisi prepričan/a pri odtenkih, potem naprej poskusi z nekim nakitom.

 

MODRA

Ker je modra barva nasprotje rdeči, potem lahko sklepanje, da nam niža pritisk ter nas nekako pomirja. Če se po dolgem in napornem dnevu zvečer odpravljaš na zmenek, potem bo izbira modrih oblačil več kot odlična. Modra ti namreč pomaga, da se sprostiš, poleg tega pa ustvari odličen prvi vtis. Če se odločiš za bolj temen odtenek modrih oblačil, potem nujno kombiniraj z nekim svetlim oblačilom.

 

ZELENA

Še ena barva, ki te hkrati umirja in krepi. Zeleno lahko najdemo v neskončnem številu odtenkov, zato skoraj ni mogoče, da ne bi našel/la odtenka, ki ti ustreza. Če se oblačiš v zeleno, potem to kombiniraj z nakitom v svetlih barvah. Vendar ne pretiravaj.

 

VIJOLIČNA

S to barvo se svetu predstaviš kot izkušen, kreativen in zamozavesten človek. Predlagamo ti, da se v vijilično barvo oblečeš, ko se odpravljaš na intervju za službo. Ta barva naredi mlad, neodrasel obraz bolj odrasel. Najbolje pa boš barvo dopolnil/a s pastelnimi odtenki.

 

ČRNA

To je barva, ki paše vsakomur. Pri oblačenju je črna popularna po tem, da te naredi bolj vitko/ega. Črna ima dvojni učinek: prvi je učinek žalosti, s črno daješ občutek, da je nekaj narobe. Po drugi strani pa ima črna neverjeten učinek elegance. Najboljše je uporabiti en sam črn modni dodatek, na primer klobuk.

 

ORANŽNA

To je barva, ki kombinira tako žareč učinek rumene kot tudi močan učinek rdeče. Idealna je pri aktivnostih, kjer je potrebno, da si buden/a in skoncentrirana. Barve nikakor ne kombiniraj z drugimi močnimi barvami, namesto tega raje dodaj dodatke v svetlih barvah, kot sta bela ali bež

 

Domov | Ekipa | Združenje Radio2 | Program
Kontakt | Pogoji uporabe | Frekvence | Raba piškotkov | Volilna pravila - lokalne volitve | Volilna pravila - referendumska kampanja | Seznam predvajanih del

Copyright © 2017 Radio 2