Potovanja, ki jih morate izkusiti pred 40. letom starosti

Ne razmišljajte preveč ... le enkrat se živi!
Ključne besede:
   potovanje    solo    prestižno    izlet    romantično    življenje    uživanje    evropa    avantura

Leta niso ovira, če imate voljo, željo in se čutite sposobni, da bi počeli stvari, ki jih še niste. A so stvari, ki imajo prav poseben čar, če jih narediš, ko si še dovolj mlad, poln energije in ravno prav nor. Vsako potovanje ni za vsakogar, a so tista, ki jih morate izkusiti vsaj enkrat v življenju. Ko pa je človek star enkrat 80 let, se mu zagotovo ne bo več dalo ležati v šotoru in se voziti z avtom neznano kam, zato, ne odlašaj in se podivzaj še to poletje!

 

POTOVANJE ŠT 1.: Gremo kampirat!

 

 

Vsaj enkrat v življenju morate iti na kampiranje, in to s šotorom (kampiranje v prikolici ne šteje). Vzemite nahrbtnik, šotor, spalno vrečo in se odpravite nekam v naravo, kjer vas bo zjutraj pričakal prelep sončni vzhod. Povabite tudi prijatelje in če zna kdo od njih igrati kitaro, toliko bolje, saj vam ne bo dolgčas. Kaj je lepšega kot to, da zaspiš pod zvezdami in zjutraj spiješ kavo z razgledom, ki jemlje dih. 

 

POTOVANJE ŠT. 2.: Izlet z avtom 

 

 

Ne načrtujete v naprej, ampak se za potovanje z avtom odločite zadnji hip. Vzemite sabo tisto, kar najbolj potrebujete, pripravite najljubšo glasbo, brisačo, kopalke in družbo, ki vam polepša dan. Zapeljite se na morje ali nekam, kjer še niste bili. Če ste precej avanturistični, lahko prespite kar v avtu ;)

 

POTOVANJE ŠT. 3.: Naokrog po Evropi

 

 

Usedite se z družbo se na vlak, plačajte si poceni letalsko karto in pojdite nekam za vikend ali nekaj dni. Obiščite kraje, ki jih ne poznate, okušajte hrano, ki je še niste poskusili in počnite nekaj, kar vas bo sprostilo. Če ste drzni, se lahko na vikend potovanje odpravite kar sami. Morda pa spoznate kup prijateljev, ki vam bodo pomagali odkrivati svet, ki ga še niste odkrili. 

 

POTOVANJE ŠT. 4.: Romantično potovanje v dvoje

 

 

To, da gresta s partnerjem vsako leto na morje ne šteje. Govorimo bolj o romantičnem potovanju, nekam na samo, stran od tehnologije in vseh, ki jih poznata. Nekam, kjer bosta le vidva in se bosta lahko prepuščala strastem noč in dan. Če izbereta samotni otok vama zagotovo ne bo žal. 

 

POTOVANJE ŠT. 5.: Potovati sam

 

 

Solo potovanje ni za vsakogar, a je izkušnja, ki te napolni in preplavi s pozitivno energijo. Misel, da bi potovali sami, v nas prebudi nekakšen strah pred neznanim. V glavi se nam proodi ogromno vprašanj in že nas zajame panika, da se ne bomo znašli, da bo šlo nekaj narobe, itd. Dokler pa tega ne poskusite, ne morete vedeti, kako bi vam bilo všeč potovanje brez prijateljev? Na potovanju, kjer si sam, spoznaš, da si sebi najboljši prijatelj, da za srčeo potrebuješ le sebe in dvomi bodo izginili. Počel boš tisto, kar paše tebi, brez, da bi se oziral na kogarkolio. 

 

POTOVANJE ŠT. 6.: Prestižno potovanje

 

 

Varčujte in si enkrat za spremembo privoščite luksuzno potovanje, kjer se boste počutili kraljevsko. Odpotujte in si privoščite prestižno sobo z razgledom, bazenom, prostor, kjer boste poležavali in se imeli kot v sanjah. Obiščite kraje, o katerih ste od nekdaj sanjali in jih užijte. Ne obremenjujte se s tem, da ste preveč zapravili ... 

 

... kdo pa bo poskrbel za vas, če ne boste sami? Enkrat se živi!