7 stvari, ki se jim izogibajte pri opremljanju spalnice

Spalnico opremite tako, da se boste v njej čimbolje počutili ... brez pretiravanja
Ključne besede:
   spalnica    oprema    spanje    stvari    napake    spanec

Spalnica je prostor za počitek in spanje, zato mora biti kar se da primerno opremljena, brez odvečne navlake, preživih barv in ostalih stvari, kot so:

 

1. RJUHE IZ UMETNIH MATERIALOV - izogibajte se rjuham iz umetnih materialov, ki povzročajo, da se v toplih mesecih še bolj znojite, saj vaša koža ne diha. Poleg tega so na otip precej neprijetni, sploh, če radi spite goli. 

 

2. PREMOČNE LUČI - v spalnici ne potrebujete močnih luči, ampak bodo dovolj že tiste na nočni omarici, ki dajo ravno pravšnjo svetlobo, ki vas pripravi na spanje. Svetloba v spalnici naj bo medla in nikakor ne premočna.

 

3. PROSOJNE ZAVESE - za spanje so boljše temnejše zavese, s katerimi lahko preprečite, da bi v spalnico sijalo sonce ali premočna svetloba, ki vam krati spanec. 

 

4. PREŽIVE BARVE STEN - močni odtenki sten niso primerni za prostor, kjer spite, zato se izogibajte barvam kot so, rdeča, zelena, modra, vijolična, oranžna in ostale živahne barve. Za spalnico je najbolj primerna bela ali barve v pastelnih odtenkih, ki vas bodo pomirile in zagotovile kvalitetnejši spanec.

 

5. STOL ZA ODLAGANJE OBLAČIL - vsakdo ima svoj stol, na katerega odlaga oblačila in še tako priročen je. To je super ideja, a naj nikar ne bo v vaši spalnici. Spalnica mora biti čimbolj prazna, pospravljena in takšna, da se da ''dihati''. Naj ne bo videti kot skladišče, saj se boste hitro počutili slabo. 

 

6. PREVELIKA OGLEDALA - Po feng shui metodi so ogledala v spalnici zelo negativnega pomena. Odsev spečega telesa v ogledalu moti spanec, zato se zna zgoditi, da se zbudite neprespani in slabe volje. Povzroči tudi probleme v partnerstvu, saj v zvezo lahko pripelje tretjo osebo, zaradi česar se par posledično tudi razide. Pomeni lahko različne bolezni in nemir v življenju. Torej, če imate ogledalo obrnjeno tako, da se v njem vidi vaše telo oz. cela vaša postelja, to spodbuja aktivnost negativne energije. 

 

7. PREVEČ ROŽ - v spalnici ni dobro imeti preveliko lončnic z rožami, saj naj bi ženski kradle energijo