10 vrst človeške hrane, ki jo lahko uživa tudi vaš pes

Popestrite mu jedilnik in ga presenetite z nečim novim ...
Ključne besede:
   hrana    pes    človek    zdravo    prigrizek

Hrana, ki je dobra za ljudi, ni vedno dobra tudi za živali, sploh za vaše hišne ljubljenčke, ki jih v dobri veri razvajate s stvarmi, ki mu škodijo. Tukaj si oglejte seznam hrane, ki jo lahko brez slabe vesti ponudite vašemu pasjemu prijatelju. 

 

KUHAN PIŠČANEC 

Zdrav vir beljakovin, ki je izvrstno pasje kosilo. Meso mora biti nesoljeno in brez dodatkov začimb. 

 

 

ARAŠIDOVO MASLO 

Odličen vir beljakovin, vitamina B in E, niacina in koristnih maščob. A izberite takšnega, ki je manj soljen in ima manj sladkorja. Prav tako ne pretiravajte s količino. 

 

LOSOS

Zdrav vir omega 3 maščobnih kislin, ki bodo poskrbele, da bo kožuh vašega pasjega prijatelja sijoč, imunski sistem pa okrepljen. K briketom mu lahko dodate tudi malce lososovega olja ali le kožo lososa. 

 

SIR

Košček sira ali dva sta odličen prigrizek za vašega psa, a vendar pazite pri izbiri, da je manj masten. 

 

 

KORENJE

Čeprav vsak pes ne mara korenja, je precej zdrav prigrizek, ki je poln vlaknin, vitamina A in beta karotena. Če mu boste dali surovega, si bo z grizljanjem le tega odstranil zobne obloge. 

 

 

BUČKE

Bučke so za psa popolnoma neškodljive, saj vsebujejo veliko kalija, folne kisline in različnih vitaminov, ki so idealne za zdravje vašega pasjega ljubimca.

 

 

TESTENINE ali RJAVI RIŽ

Skuhajte testenine ali riž in mu to primešajte med brikete. Gre za zdrav obrok, poln ogljikovih hidratov, ki bodo popestrili pasje kosilo.

 

 

JABOLKA ali HRUŠKE

Sadje je zdravo za ljudi in prav tako je tudi za živali. Psu lahko mirne vesti ponudite jabolko ali hruško, a odstranite vse peške, saj so škodljive. Razrežite sadje na koščke in mu ponudite za posladek.

 

 

NESLANA POKOVKA ali PRESTE

Pokovka je za psa popolnoma neškodljiva in ne bo prav nič narobe, če mu jo med gledanjem filma ponudite. Enako velja tudi za preste in grisine, ki morajo biti nesoljene.

 

 

JOGURT

Vsebuje kalcij in beljakovine ter je idealen probiotik za psa (pomaga pri njegovem metabolizmu). Pri izbiri jogurta pa je vseeno dobro biti pazljiv, da mu ponudite takšnega brez sladkorja in umetnih sladil - navaden probiotični jogurt je zanj najboljši. 

 

To je hrana, ki je pes naj NE UŽIVA:

 

- avokado

- grozdje

- rozine

- čebulo

- čokolado

- kavo

- oreščke