Ta krvna skupina najtežje prenaša stres

Krvna skupina A najtežje prenaša stres
Ključne besede:
   krvna skupina    kri    stres    prenašanje    telo    kortizol    pomen

Dobro je vedeti, v katero krvno skupino spadate, saj lahko na ta način hitro ugotovite, kaj se dogaja z vašim zdravjem in počutjem. Če ste prekomerno nagnjeni k stresu in vas določena stvar hitro vrže iz tira, potem je prav mogoče, da ste krvna skupina A.

 

Krvna skupina A je namreč dokazno tista, ki najtežje prenaša stres. To je zato, ker imajo ljudje v tej krvni skupini višji nivo kortizola v krvi, hormona odgovornega za stres. 

 

Če vaše telo proizvaja preveč kortizola to privede do naslednji težav: 

 

- ne spite

- imate prebavne težave

- ste brezvolje

- redite se

- hrepenite po nezdravi hrani

- bolečine v hrbtenici

- glavoboli

- nizek libido

 

Kako si olajšate dan?

 

Poskrbite za fizično aktivnost, ki je odlična pri odpravljanju vsakdanjega stresa. Pojdite v naravo s kolesom, rolerji, na dolg sprehod ali preprosto telovadite doma v sobi. Še najbolje bi bilo, da bi se udeležili kakšnega tečaja joge ali meditacije. 

 

Krvna skupina 0 pa je tista, ki najbolje prenaša stres in se z njim spopada na pravi način. Ve, da mora poskrbeti za dobro hrano, pravšnjo mero aktivnosti in v življenju početi le tisto, ob čemer se počutijo prijetno. 

 

Krvna skupina B se bo stresa znebila s telovadbo in jogo, medtem, ko bodo vis, ki imajo krvno skupino AB to rešili z neko dnevno rutino - se pravi, brez prevelikih sprememb v življenju, ki bi jih spravljale v stres.