To so načini, kako se znebite NEPRIJETNIH telesnih vonjav

Poskrbite za redno tuširanje in se izogibajte sintetičnim oblačilom
Ključne besede:
   znoj    vonj    potenje    poletje    nasveti    telo    izogibanje    dišava

V poletnih mesecih, ko se telo znoji bolj kot običajno, je dobro, da poskrbite za higieno in s tem, da ne oddajate neprijetnega vonja. Rešitev se ne skriva le  v deodorantih, temveč tudi v hrani in higieni. Poglejte si 5 načinov, kako poskrbeti, da ne boste neprijetno ''dišali'':

 

1. BRITJE POD PAZDUHO - dlačice pod pazduho ščitijo vašo kožo pred trenjem, sploh, če se prekomerno znojite in zaradi različni premikov rok ter drgnjenja privede do vnetja kože. A ne bo nič narobe, če si jih redno brijete, saj boste s tem poskrbeli, da ne boste smrdeli. Poskrbite, da kožo po britju navlažite z losjonom in ne nanašate takoj deodoranta - malce počakajte. 

 

2. TUŠIRANJE Z VROČO VODO - Najbolje se je tuširati zjutraj, zvečer je priporočljivo, če pa se znojite prekomerno, ne bo nič narobe, če stopite pod tuš tudi sredi dneva. Če spadate med tiste, ki se radi tuširate več kot 2x na dan, raje ne uporabljajte agresivnih mil, ampak se splaknite le z vodo, da se vaša koža ne poškoduje in izsuši. A če ste do sedaj misli, da je tuširanje z mlačno vodo rešitev, ste se motili. Za ohladitev se tuširajte z vročo vodo, saj vam bo potem, ko boste stopili iz kopalnice, prijetno hladno.

 

3. NE JEJTE PREVEČ ZAČINJENO HRANO - začinjena hrana pospešuje potenje, po drugi strani pa pomaga pri spancu in pospeši metabolizem. Izogibajte se začinjeni hrani zjutraj in si jo zato raje privoščite zvečer.

 

4. NOSITE BOMBAŽNA OBLAČILA - sintetični materiali v vročih mesecih niso primerni za nošenje, saj preprečujejo koži, da bi dihala in se poti več, kot običajno. Zna se zgoditi celo, da boste zaradi sintetičnih oblačil oddajali precej neprijeten vonj. Nosite lahkotna in bombažna oblačila, ki so svetlih barv.

 

5. DEODORANT BREZ ALKOHOLA - izogibajte se deodorantom z alkoholom, čeprav se vam zdi, da bolje preprečujejo vonj in po njih dišite bolj intenzivno. Uporabljajte tista, ki so hipoalergena, ne puščajo barve in vsebujejo čimbolj naravne snovi.