7 vrst RABLJENIH stvari, ki jih ne kupujte!

Premislite, preden kupujete iz druge roke
Ključne besede:
   nakupovanje    rabljeno    izogibanje    stvari    nakup    staro

Nakup rabljenih stvari je nekaj, česar se je zagotovo poslužil že vsak in gre za zadevo, ki ni napačna ter lahko precej privarčujemo. A niso vse rabljene stvari za nabavo, zato se jim raje izognite. Tukaj imamo nekaj takšnih, ki jih ni dobro kupovati iz druge roke: 

 

LIČILA - z uporabo rabljenih ličil in pripomočkov za ličenje, tvegate resne okužbe kože, mozolje, izpuščaje in druge nevšečnosti. 

 

ZIBELKE in OTROŠKE POSTELJICE - nikoli ne veste, kdo je uporabljal posteljico in kdo je ležal v njej. Ne veste točno, kje je bila in kako so prejšnji lastniki z njo ravnali. Morda so na njej kakšne poškodbe ali bakterije, ki bi bile lahko za otroka usodne.

 

OBUTEV - na spletu se prodaja ogromno rabljene obutve in najbrž ste že večkrat pomisli, da bi neke čevlje kupili rabljene, saj so novi predragi. A premislite. Čeprav je obutev na prvi pogled videti kot nova, se v njej lahko zadržujejo glivice in bakterije, ki se prenesejo na vaša stopala, niti ne veste, kdo je bil njihov lastnik. Hkrati lahko privede do žuljev in drugih vnetij.

 

AVTOMOBILSKI SEDEŽI ZA OTROKE - nakup rabljenih otroški sedežev strokovnjaki odsvetujejo, saj so lahko poškodovani, jim manjkajo določeni delčki in ne zagotavljajo prave varnosti. 

 

VZMETNICA - rabljena vzmetnica ni nikoli dobra ideja, saj je na njej ogromno pršic in bakterij, ki jih ni mogoče odstraniti niti s kemičnim čiščenjem. Prav tako ne veste, kakšna oseba je na njej ležala in kako je skrbela za njo. 

 

PLASTIČNE POSODICE ZA HRANO - plastična posodica ni tako draga, da si je ne bi mogli privoščiti, zato raje ne tvegajte s tem, da jo kupite rabljeno. Ne veste, kaj so ljudje pred vami shranjevali vanjo in kako so jo čistili. Lahko vsebuje toksične kemikalije, ki se med pogrevanjem sproščajo v hrano.

 

KOLESARSKA ČELADA - vsaka tri leta bi si moral vsak, ki redno kolesari, omisliti novo čelado, ki pa nikakor naj ne bo rabljena. Varnost naj vam bo na prvem mestu, zato poskrbite, da je kvalitetna in taka, ki vas bo zaščitila. Čelada zaradi vremenskih pogojev sčasoma izgubi učinkovitost, njeni materiali pa se obrabijo.