Recite STOP depilaciji in doživite 5 neverjetnih sprememb!

Večji libido in boljši orgazem!
Ključne besede:
   deplilacija    dlačice    dlake    telo    britje    prenehanje    zdravje    počutje

Nekatere ženske si ne predstavljajo življenja brez britja dlačic po telesu, spet drugim pa je to povsem odveč. Čeprav v medijih oglašujejo, da je koža, ki je brez dlačih, bolj zapeljiva in privlačna, pa se po drugi strani raje vprašajmo, če je tudi bolj koristna in telesu prijazna? Dlačice imajo svoj namen in so na določenih delih telesa z razlogom. Morda pa boste od danes naprej britvico pospravile ... ali pač ne?

 

5 pozitivnih lastnosti, ko se prenehate briti: 

 

VEČJI LIBIDO - funkcija dlačic na telesu je tudi ta, da izloča feromone. To velja posebej za sramne dlačice, ki imajo določen namen, se pravi, da spodbujajo poželenje in zagotavljajo večji odmerek strasti. Spolovila pa dlačice varujejo tudi pred bakterijami in okužbami.

 

INTENZIVNEJŠI ORGAZMI - v korenu vsake sramne dlake se nahajajo majhni konci živcev, ki med spolnim odnosom poskrbijo, da je občutek dotika intenzivnejši. Orgazmi so močnejši in boljši. Depiliranje intimnih predelov vam torej ''odvzame'' užitke, zato ne bo nič narobe, če kakšen teden preskočite depilacijo ;)

 

 

MANJ KOŽNIH VNETIJ - čeprav pri britju vedno pazite, da se ne porežete, se lahko to kaj hitro zgodi. Majhne ali velike ranice povzročijo pekoč, boleč in tudi srbeč občutek. Koža je rdeča, razdražena in lahko privede do raznoraznih infekcij. Najbolj nevarne so ureznine na genitalijah, saj ste zaradi teh izpostavljeni bakterijam, ki povzročijo nemalo težav. 

 

MANJ RDEČE IN SRBEČE PAZDUHE - če se v teh mesecih precej znojite, potem znajo biti gole pazduhe večja težava kot si mislite. Čeprav ste prepričani, da se najbrž zaradi dlak znojite prekomerno, je morda to zmotno mišljenje. Če si redno brijete pazduhe in se znojite, se ustvari trenje, ki zaradi različnih premikov rok privede do neprijetnih poškodb kože - še posebej pazduh. Dlake v tem primeru kožo obvarujejo pred prekomernim trenjem, vaše pazduhe pa ne bodo srbeče in rdeče. 

 

URAVNAVA TELESNE TEMPERATURE - s prenehanjem depilacije pa se zgodi tudi to, da temperatura telesa postane normlana. Naloga dlak je namreč, da vas ob primernem času grejejo ali hladijo.