10 mega trikov, ki ti bodo olajšali poletne dneve

Zakorakaj v poletje brezskrbno in spročeno ...
Ključne besede:
   poletje    triki    očala    puder    plaža    oblačila    znojenje    življenje

Topli dnevi so tu in včasih z njimi pridejo tudi drobne male skrbi, ki jih imajo predvsem pripadnice nežnejšega spola. Da bi se temu čimprej in najlažje izognile, smo pripravili nekaj trikov za lepše ter brezskrbno poletje

 

1. NAMESTO DEODORANTA UPORABI OTROŠKI PUDER - otroški puder odlično vpija vlago in preprečuje nastanek potnih madežev, tako pod pazduho, kot tudi na stopalih. Če se ti prekomerno znojijo stopala, ga enostavno potresi po njih, vtri in prepreči, da se ti ne bodo več potila. 

 

2. NA SONČNA OČALA ZAVEŽI ELASTIKO - če sončna očala veliko nosite na glavi, se zna zgoditi, da se precej hitro tudi raztegnejo in vam nato padajo iz nosa. To reši s preprostim trikom, in sicer tako, da na zadnjo tretjino ročajev očal zavežeš gumice. 

 

3. KOKOSOVO OLJE ZA SUHE LASE - kokosovo olje je odlično za lase, ki so suhi in se lomijo. V poletnih mesecih je to idealna rešitev, da svojim lasem povrneš voljnost in mehkobo. Privošči si masko vsaj 1x tedensko.

 

4. UPORABA TEMNEJŠEGA PUDRA - če si veliko na soncu, ne pozabi, da tvoja koža postaja temnejša, medtem, ko obraz ostaja bolj svetel. Uporabi ustrezno barvo pudra, ki se bo ujemal s kožo telesa, drugače boš videti precej nenaravno. 

 

5. LEDENA KAVA - poletje je čas, ko se lahko razvajaš in prepustiš užitkom ... tudi tistim kavnim. Namesto navadne kave, si privošči ledeno. V model za zmrzovanje kock zlij kavo in naredi ledene kavne kocke. Nato si skuhaj kavo in dodaj kocke - po želji lahko tudi kepico sladoleda.

 

6. TRIK ZA ZNOJENJE POD PAZDUHAMI - če imaš težave s pretiranim znojenjem, se jim lahko izogneš s tem, da uporabiš kar dnevni vložek. Vstavi ga pod pazduho, ta pa bo popil vso odvečno vlago - precej nenavadno, a po mnenju uporabnic zelo učinkovito. 

 

7. ZAVARUJ TELEFON PRED VODO IN GA DAJ V VREČKO - če bi rada telefon na plaži zavarovala pred peskom in vlado, potem ga vstavi v plastično vrečko ali kupi takšno, ki ima zadrgo. S tem se boš rešila veliko nevšečnosti in skrbi, da bi ti ''crknil'' telefon. 

 

8. LED IZ ALOE VERE ZA OPEKLINE - opekline boš najhitreje pozdravila z gelom iz aloe vere, ki ga stisni v modelčke za led in zamrzni. Nato jih položi tja, kjer te najbolj peče.

 

9. ''NEUBOGLJIVA'' OBLAČILA - če ti naramnice nedrčka ves čas lezejo dol, jih lahko na kožo prilepiš s posebnim lepilom, ki je narejeno za ta namen. Enako velja za poletne obleke, ki jih veter tako rad privzdigne in kaj hitro pokažeš več, kot bi si želela. Na notranjo stran krila prilepi ali všij nekaj težkih kovancev, ki bodo krilo obtežili. 

 

10. VODA V SPREJU - če imaš doma prazno steklenico z razpršilko, si vanjo nalij vodo in jo uporabi takrat, ko ti je vroče. Voda te bo ohladila in poskrbela za svežino.