Stresite POPER v pralni stroj in se čudite rezultatom!

Vaša oblačila bodo spet kot nova :)
Ključne besede:
   pranje    pralni stroj    poper    oblačila    sveže    novo    učinek    boben    sprano

Ste že kdaj prišli na idejo, da bi oblačila oprali s kuhinjskim poprom? Ne? Potem berite dalje. Če ste ga do sedaj uporabljali le pri jedeh, ga boste naslednjič tudi pri vaših oblačilih. Poper ima namreč grobo teksturo in je odličen odstranjevalec ostankov detergenta, zaradi katerega vaša oblačila sčasoma izgubijo barvo ter postanejo ''sprana''. 

 

Za sveža in manj sprana oblačila ... sploh tista, ki so črne barve!

 

Preden se lotite pranja oblačil s poprom pa priporočajo, da to metodo preizkusite na starih oblačilih, ki vam jih ni škoda.

 

Koristi uporabe popra pri pranju?

 

- piling za oblačila

- odstrani ostanke detergenta

- osveži črna oblačila

- oblačila so videti nova, manj ponošena

 

Postopek 

 

Poper stresite direktno v boben pralnega stroja in ne v predalček za detergent ali mehčalec, saj mora biti v neposrednem stiku z oblačili, sicer ne bo dobro opravil svojega dela. A ne pozabite pri pranju še vedno uporabiti detergenta za perilo in po želji tudi mehčalca. 

 

 

Kakšen poper uporabiti? Tisti, ki so poper za pranje oblačil že preizkusili pravijo, da naj bi načeloma veljalo, da je boljši bolj grobo mleti poper. 

 

Se poper zažre v oblačila? Poper bi se moral med centrifugiranjem povsem izprati iz oblačil, prav tako vam ni treba skrbeti glede vonja, saj ne oddaja neprijetnega vonja.