6 prepirov, ki se jim pari v razmerju ne morejo izogniti

O čem se pa vidva največkrat prepirata?
Ključne besede:
   pari    razmerje    prepiri    običajno    način    ljubosumje    telefon    kompromisi

Če še vedno živita v pravljici brez prepirov, je dobro, da se že zdaj sprijaznite s tem, da boste prej ali slej naleteli na eno od teh ''min,'' ki vam bodo načeli živce. 

 

Nikoli ne počneva tistega, kar si jaz želim!

 

Ne glede na to, kako zelo dobro se ujameta, verjetno ne delita prav vseh interesov. Medtem, ko se on poklapano vleče za njo iz trgovine v trgovino in ob tem preklinja kot furman, si ona zabaven sobotni večer predstavlja drugače, kot vrček piva v njegovem najljubšem lokalu, ob gledanju nogometne tekme.

 

Rešitev je preprosta: namesto, da se kregata o tem, česa nekdo ne želi početi, raje poiščita stvari, ki zanimajo oba in to počnita večino časa. Pazita le, da bosta enakopravno odločala o tem, kdaj bi počela kaj.

 

 

Zakaj kar naprej gledaš telefon?

 

Nekateri ljudje to počnejo zato, ker morajo stalno nekaj »vrteti« po rokah, drugi so od telefona že nekoliko odvisni in raje strmijo v ekran, kot da bi se pogovarjali s partnerjem. V vsakem primeru ne sodeluješ v pogovoru in dolgočasiš sogovornika.  

 

Rešitev je preprosta: razmisli, zakaj tako težko odložiš telefon in se ga skušaj vsaj med pogovorom s partnerjem znebiti. Tako si boš prihranil/a popolnoma nepotrebno prepiranje.

 

 

Ta prijatelj slabo vpliva nate

 

Gotovo ima vsak od vaju vsaj enega prijatelja ali prijateljico, ki ga drugi ne mara. Saj veš, tisti prijatelj, ki se nikakor ne želi sprijazniti z dejstvom, da je odrasel in »eno pijačo« hitro spremeni v popivanje do jutra ali tista prijateljica, ki zaradi ljubosumja sabotira vajino zvezo.

 

Rešitev je preprosta: Ko vaju naslednjič zanese na spolzki teren pogovora o nepriljubljenih prijateljih, globoko vdihni in razmisli, kaj partnerja resnično moti na tvojem prijatelju. Gotovo negodovanje spodbuja strah pred tem, da te izgubi.

 

Nikamor več ne greva!

 

Ti prepiri so še posebej pogosti pozimi, sploh, če je eden od partnerjev bolj zapečkarske narave. Tudi tukaj je potrebno obojestransko razumevanje: če si aktivne narave, skušaj razumeti, da so nekateri ljudje bolj občutljivi na vremenske spremembe; če pa si ti tisti, ki bi zimo najraje prespal kot medved, pa razmisli o tem, da se tvoj partner med 4 stenami lahko počuti ujet.

 

Rešitev je preprosta: vsaj enkrat tedensko se skupaj spravita iz stanovanja – pri tem lahko izbereta aktivnosti, ki bodo zadovoljile oba: obisk kina, savne, večerja, …

 

Ne znam brati misli

 

Lahko gre za malenkosti, ko pozabimo posebej omeniti, ali želimo iz trgovine polnomastno ali lahko mleko, ali pa za veliko večjo stvar, kot je igranje lažne skromnosti v upanju, da nas partner vseeno preseneti. Saj poznate tisto: »Joj, kje pa, za Valentinovo si ničesar ne želim … « V tem primeru se mora v roke vzeti oseba, ki od partnerja več kot očitno preveč pričakuje. Čeprav misliš, da sta močno povezana ali da te zelo dobro pozna, kot kaže ne ve, kaj točno se ti plete po glavi. A to še ni razlog za prepir – nekateri pač ne znajo brati subtilnih znakov ali ne posvečajo veliko pozornosti detajlom. 

 

Preprosta rešitev: partnerju povej, kaj si želiš in ne ovinkari. Naslednjič svojo energijo raje vloži v razlago, kaj si želiš, namesto v prepir.

 

 

Zakaj si še vedno v stiku z bivšim/bivšo?

 

Ohranjanje stikov z nekdanjimi partnerji je vedno pereča tema, ki pa jo je prav tako potrebno gledati iz dveh zornih kotov. Nekatere zveze temeljijo na močnem prijateljstvu in se v tem tonu tudi zaključijo, zato ohranjanje vezi ni problematično medtem ko so druge pravi vulkan strasti, ki

 

Rešitev je preprosta: Če ti partner očita ohranjanje stikov z bivšo ali bivšim, se skušaj postaviti v njegovo ali njeno kožo, najverjetneje se razburja zato, ker se počuti negotovo in se boji, da te bo izgubil/a.