Uporaba aluminijaste folije pri pripravi hrane, je lahko nevarna za zdravje!

Večja kot je temperatura hrane, več aluminija zaključi v hrani
Ključne besede:
   folija    aluminij    nevarno    zdravje    telo    kuhanje    pogrevanje    pečica

Aluminijasta folija, ki jo večina ljudi uporablja v kuhinji ni tako nedolžna, kot se morda zdi na prvi pogled. Nedavna študija je pokazala, da, ko se ta segreva, v hrano izpušča aluminij, ki na koncu konča v našem telesu. Zdravniki opozarjajo, da gre za količine, ki so lahko zelo nevarne za naše zdravje. Nevarno je pripravljati hrano v aluminijasti foliji, jo v njej pogrevati ali pustiti, da se hrana v njej hladi. 

 

 

Ni primerna za kuhanje

 

Večja kot je temperatura hrane, več aluminija zaključi v hrani. Takšna folija nikakor ni primerna za kuhanje ali za uporabo pri nekateri hrani, kot so na primer paradižnik, agrumi ali začimbe, je še pojasnil dr. Zubaidy - eden od avtorjev študije. Opozarja tudi, da nalaganje aluminija v telesu lahko privede do raznih bolezni, kot so denimo osteoporoza in Alzheimerjova bolezen.

 

 

Težave s kostmi in krvjo

 

To lahko pripelje do visoke količine kalcija v krvi, kar je najbolj pogost pokazatelj, da se v telesu nahaja preveč aluminija. To lahko privede do težav z nalaganjem kalcija v kosteh, ker se ne nalaga v kosti, ga preveč ostane v krvi. V nekaterih zgodnjih študijah je zapisano, da je pri nekaterih z Alzheimerjevo boleznijo, aluminij bil naložen na možganskem tkivu. To so odkrili po njihovi smrti, ko so z obdukcijo preučili njihov kostni mozeg. 

 

 

''Aluminijasta folija ni nevarna za zdravje, če v njo zavijete hladno hrano. Ni primerna za kuho, pogrevanje sadja, zelenjave in začimb. Izogibajte pa se tudi aluminijastem jedilnem priboru in posodi. Kadar kuhate, raje uporabljajte papir, ki je neprepusten za maščobe!'' Je poudaril doktor Zubaidy.