SI UPATE? Seznam stvari, ki jih morate ''prekršiti'' vsaj 1x v življenju

Številko 2 lahko storite že ta trenutek ;)
Ključne besede:
   stvari    življenje    enkrat    norost    drznost    kršenje    pravila    seznam

Življenje je sestavljeno iz nešteto pravil, ki so zelo kazniva, manj kazniva ali zgolj le moralno nesporna. Pa vendar je nekaj takih, ki so popolnoma neškodljiva in nedolžna ter bi jih morali vsaj enkrat v življenju prekršiti.

 

Izberite si vsaj 2 točki iz seznama, ju opravite čimprej in si olajšajte dušo;)

 

1. Končajte s partnerjem preko SMS-a

Če ste v slabem razmerju, ste nesrečni in že dlje časa razmišljate o razhodu, potem berite dalje ... drugače pa se premaknite na naslednjo točko. Morda se sliši nečloveško, pa vendar ni nič narobe, če z njim zaključite kar preko sms sporočila. Navsezadnje gre za razhod in če si nimata ničesar več za povedati je to to. S tako vrsto razhoda si boste prihranili mnogo zoprnih reči, ki se običajno zgodijo v živo.

 

 

2. Ugasnite telefon za cel dan

Uf, težka! Seveda je prav, da ga imate pri sebi, če se kam odpravite in ste dosegljivi za svoje bližnje, ki jih skrbi za vas. Kaj pa, ko si želite biti popolnoma sami, brez nadležnih zvokov in nepomembni klicev, ki zmotijo vaš notranji mir. Ugasnite telefon vsaj za nekaj ur in bodite sami s sabo - ugotovili boste, da zna biti življenje precej lepše.

 

 

3. Ne delajte načrtov in za en dan ''izginite''

Vedno vse skrbno načrtujemo že nekaj tednov prej in prav tako je s pakiranjem. Pišemo si sezname, kaj potrebujemo, kaj moramo kupiti, česa ne smemo pozabiti in si s tem belimo glavo. Kar naenkrat misel na potovanje postane utrujajoča in najraje ne bi šli nikamor. Zato enkrat za spremembo ne delajte načrtov in preprosto odidite vsaj za en dan. Če vam je nelagodno iti sam, vzemite s seboj nekoga, ki vam ne gre na živce in si ustvarita nepozaben izlet.

  

4. Sanjarite več kot običajno

Odidite na kraj, kjer ste 100% sproščeni in sanjarite. Lahko je to gozd, bližnji bar, morda spalnica ali celo kopalnica - naj bo prostor, kjer se počutite najbolje. Razmišljajte o nemogočih stvareh, ki vam narišejo nasmeh na obraz in si predstavljajte, kako bi bilo, če bi jih dosegli ali jih imeli. Pomagalo bo vašemu duševnemu stanju in morda sanje postanejo resničnost ... 

 

5. Kupite si neko neumnost

''Nakup naj bo vedno premišljen, da ne boste denarja metali stran,'' to je stavek, ki se ga velikokrat držimo, ko se odločamo za kakšen večji nakup. No, tokrat pa je čas, da to prekršite. Kupite si ''tisto'' neumnost o kateri sanjate že dolgo. Lahko je obleka, ki vam je noro lepa, a jo boste oblekli le enkrat, morda gorsko kolo, čeprav ne boste kolesarili, tisti multifunkcijski pekač, čeprav ne pečete radi, morda rolerji  ... eh, saj ne boste prvič vrgli denarja stran - morda pa vas enkrat izuči ;)

 

 

6. Pojejte celo čokolado

''Samo en košček bom, potem pa jo pospravim,'' je zopet še eden izmed stavkov, ki le dodatno vzbudi željo po tem, da bi še. Enkrat za spremembo si recite: ''Danes moraš pojesti celo 300 g čokolado!'' Verjemite, da vam ne bo tako pasalo, kot si sprva mislite. Saj veste, kako pretentamo možgane? Tisto kar se mora, nam ponavadi ne diši. Pa je tako tudi pri čokoladi? Preverite!

 

7. Pustite službo in si najdite boljšo

Tega nikar ne storite, kar tako čez noč, ampak vseeno malo pretehtajte, da ne boste pristali na cesti in bili kar naenkrat brez vsega. Ugotovite, kaj je tisto, kar si resnično želite početi in začnite iskati boljšo službo.  in Seveda se ne bo nič zgodilo samo od sebe, zato vložite energijo in sledite svojim sanjam. Vsak začetek je težak, a dobre stvari ne pridejo brez truda ;)

 

 

8. En dan bodite odvisni od staršev

Odkar živite sami, s svojo družino ali s partnerjem, vidite, kaj vse morate postoriti in kako vam je bilo včasih lepo v ''mama hotelu''. Življenje na svojem je super, a pride kakšen dan, ko bi bili najraje spet otrok in bi vam mama skuhala kosilo ter oprala koš perila. Izkoristite!

 

9. Za vikend si privoščite spanec do kosila

Kje so tisti časi, ko ste po prekrokani noči greli posteljo vse do kosila ali še dlje. Nato ste vstali, pojedli juho in odšli zopet počivat. Vzemite si enkrat tisti dan , ko boste prosti in zatisnite oči, dokler iz kuhinje ne zadiši juha, ki jo bo enkrat za spremembo skuhal partner, medtem, ko se bodo otroci čuvali pri starih starših. 

 

10. Po službi se napijte

Imate pravo družbo in se zavedate, da je vikend še daleč? Odidite v sosednji bar kar sredi tedna in se sprostite ob dobri ''kapljici.'' Ni potrebe po pretiravanju, saj je naslednji dan zopet služba in nihče ne želi delati z mačkom. A vendar ne rabite domov prehitro in naj se le zavleče do večera. Sicer pa naj vam to ne pride v navado ;)

 

 

11. V trgovini ''poškodujte'' oblačilo in si izborite popust

Nikar tega ne jemljite preveč resno in ne poškodujte obleke tako, da ji bo manjkalo pol rokava - bodite zmerni. Odtrgajte nitko, naredite malo luknjico, odstranite gumb, itd. Vse naredite tako, da boste lahko potem to doma popravili. Pa glejte, da je oblačilo dražje, saj se bo potem 20% popust bolj splačal. Če ste mojster, lahko celo zamenjate etiketo. Pa previdno, da vas ne dobijo ;)

 

12. Partnerju vzemite kartico

Na skrivaj mu vzemite kartico in si nekaj privoščite na njegov račun. Cena naj ne bo previsoka in če ne preverja redno svojega stanja na računu, boste lahko to celo zakrili ter mu nikoli povedali. Saj ne bo jezen, če si boste kupili seksi rdečo šminko ali šal, ki ga že dolgo gledate? Navdušen bo, ko vas bo zagledal.

 

13. Parkirajte na napačnem mestu

Ni hujšega kot to, da ni praznega mesta za parkiranje, vam pa se mudi. Krožite toliko časa, da imate občutek, da se prevozili več 10 km. Časa ni več dosti, postajate precej nervozni. Kaj pa zdaj? Pomirite se, parkirajte na napačno mesto in pustite listek: ''Pridem takoj'' in telefonska številka. Tvegajte!

 

 

14. Na koncert se pritihotapite brez vstopnice

To velja le za koncerte na prostem in z možnostjo plezanja čez ograjo ali celo, da se izmuznete mimo varnostnika. Morda se sliši nevarno in neumno, a če vam uspe, boste imeli noro dober koncert, pa tudi nekaj več denarja za pivo.

 

15. Zlažite se

Majhna, dobronamerna laž kot je, da se vam nekam mudi (čeprav se vam ne),  da ste zboleli (ker se vam ne da na zabavo) ali kaj podobnega, ne bo pokopala nobenega. To so laži, ki jih morate včasih uporabiti sebi v prid in se na lep način izogniti stvarem, ki se vam jih ne ljubi početi. 

 

 

16. En vikend ne pospravljajte stanovanja

Zakaj ne bi en vikend uživali tako, kot ste včasih, ko vam je bilo 15 let. Če živite s partnerjem, mu povejte, da ta vikend ne boste naredili popolnoma ničesar in da naj ne čaka na zlikano srajco ali pospravljeno dnevno sobo. Če ga moti, lahko pospravi tudi sam.

 

 

17. Povabite ga na kosilo, potem pa se izgovorite, da nimate denarnice

Privoščite si drago kosilo, kozarec najdražjega vina in božansko sladico, ki vam diši že tako dolgo. In potem? O, glej ga zlomka, denarnica je ostala pa doma. Povejte mu, da ga naslednjič peljete na pico in pivo ;)

 

18. Zavrnite kosilo pri tašči in ji povejte, da greste jesti v restavracijo

Vsako nedeljo morate k tašči na kosilo in ne znate reči ne? Zavedate se, da se je potrudila in skuhala dobro kosilo, a bi enkrat za spremembo radi jedli nekje drugje. Si upate zavrniti kosilo in reči, da greste kar v restavracijo? Sprva bo morda užaljena in bo dejala, da je škoda zapravljati denar, a bo do naslednje nedelje že pozabila - upamo. Oddolžite se ji in jo povabite na kosilo ;)

 

19. Pokličite v službo in se zlažite, da ste zboleli

Tukaj je spet odvisno, kakšno službo opravljate in kako si lahko privoščite izostanek na delovnem mestu. Če se vam res ne ljubi na delo in to lahko kdaj pa kdaj izkoristite, to naredite. Zlažite se, da ste bolni in ne morete niti vstati iz postelje - če imate ''jajca'' pojdite na izlet, a nikar nič ne objavljate na Facebook! Šef zagotovo ne bo vesel, ko bo videl, da namesto v postelji, sedite v lokalu in se sladkate s sladoledom.