To je NEAPELJSKI sladoled, za katerega potrebujete le 3 sestavine!

Ne, to ni Planica ... to je okus Neaplja ;)
Ključne besede:
   sladoled    recept    neapeljski    priprava    šketa    presno    okusno    zdravo

To je neapeljski sladoled, ki ga je pripravil mojster Sašo Šketa in ga boste vzljubili takoj, ko ga poskusite. Njegova priprava je sila preprosta, saj potrebujete le 3 sestavine, ki pa so za povrhu vsega še zdrave.

 

Torej, če obožujete sladoled in se bojite odvečnih kalorij, je ta ledena poslastica kot nalašč za vas - privoščite si ga brez slabe vesti!

 

 

Potrebujete:

 

- 9 banan

- 150 g malin

- 6 jušnih žlic kakava

 

Postopek: 

 

1. Za osnovo sladoled uporabite čim bolj zrele banane, ki jih nato narežete na majhne koščke, jih razporedite po posodi in položite v zmrzovalnik, da zamrznejo

 

2. Zmrznjene banane nato premešate v mešalniku ali blenderju

 

3. Mešate toliko časa, da dobite gladko zmes, ki ji lahko dodate tudi nekaj vode, da se lažje premeša

 

4. Bananino osnovo nato razdelite na tretjine: eni primešajte kakav, drugi maline, tretja pa je že pripravljena (vsak del nato ločeno premešajte!)

 

5. Sladoled razporedite po plasteh v pravokotno posodo:

 

- najprej malinino plast

- nato bananino

- po vrhu pa še čokoladno

 

6. Če se vam je sladoled vmes preveč odtalil, ga med vsako plastjo zamrznite toliko, da se plasti med vlivanjem ne premešajo med sabo in ostanejo lepo ločene

 

7. Uporabite lahko tudi prazno 1000 ml banjico od sladoleda. Če želite sladoled kasneje odstraniti s posode, vanjo najprej postavite plastično folijo. Ko zamrzne ga odstranite s posode in postrezite tako, da ga narežete na rezine.

 

Naj vam tekne!