LAK ZA LASE JE ZAKON! 10 trikov s katerimi si boste olajšali življenje!

Le pošpricate, počakate in rezultati so tukaj ;)
Ključne besede:
   lak    trik    lasje    težave    rešitev    sprej za lase

Lak za lase sicer seveda uporabljamo zato, da ukrotimo svoje lase ali pa jim pričaramo dodaten volumen, a to ni vse kar premore ta čudežni produkt. Lepljiva tekočina zmore veliko več kot to. 

 

Vaš lak za lase ima posebne moči. Reši lahko najlonke, zaščiti spomine, odstranjuje madeže.

 

1. Madeži od šminke

Madež od šminke na beli srajci ali pa najljubši majčki? Kot najbrž že veste, strojno pranje ponavadi težko odstrani tovrstne madeže, zato vzemite lak. Pošpricajte nekaj laka za lase na madež in pustite stati 10 minut. Nato vzemite čisto gobico in nežno podrgnite. Majico nato operite v stroju in madež bo izginil.

 

 

 

2. Zaščitite najlonke

Odločili ste se, da si oblečete najlonke in pri vlečenju navzgor se strgajo. Kaj pa zdaj? Z lakom za lase pošricajte tisti del najlonk, kjer so prsti in to po vsakem pranju. Tako boste podaljšali njihovo življenjsko dobo. 

 

Če pa so se vam najlonke strgale nekje vmes, pa to lahko rešite tako, da s pozornim lakom za nohte premažete strgan del in si zagotovite, da se ne bodo trgale naprej - preverjeno ;)

 

 

3.  Ohranite spomine ali pa si pričarajte začasni tattoo

Vas je hčerkica ali sinček presenetil z vrtčevsko risbico pa se bojite, da bo voščena stvaritev mladega umetnika hitro zbledela? Nič lažjega. Pošpricajte risbico z lakom in pustite, da se posuši. Lak za lase ščiti voščenke in barvice.

 

Če pa razmišljate o tetovaži in še niste povsem odločeni, kakšna naj bo, si lahko z alkoholnim flumastrom narišete simbol (npr. na zapestje), posujete z baby pudrom, spet vse pošpricate z lakom za lase. Lak bo zaščitil barvo, tatu pa se bo obdržal tudi do tedna dni! 

 

 

 

4. Nesreča z žvečilnim gumijem

Se vam je žvečilni gumi zalimal v tepih in ga nikakor ne spravite ven? Pošpricajte tisti del tepiha z lakom za lase, ta pa bo s svojo posebno močjo vplival na to, da se bo čigumi povsem strdil. Da ga povsem odstranite, uporabite kuhinjski nož in tepih bo spet kot nov. 

 

 

5. Podaljšajte dolgotrajnost suhih rož

Vas je dragi presenetil s čudovito vrtnico ali pa s prekrasnim šopkom? Ko se cvet popolnoma posuši, ga pošpricajte z lakom za lase in cvet ne bo razpadel. S suhim cvetjem lahko popestrite dnevno sobo, obenem pa se ne bojite, da bi cvetovi ali listi odpadali, saj bodo zaščiteni z lakom za lase. 

 

 

 

6. Naj se čevlji svetijo

Najljubši čevlji bodo zasijali, če jih boste pošpricali z lakom za lase. A pozor, uporabite le na čevljih, ki imajo gladko površino, sicer ne bo delovalo.

 

 

7. Hitrejše sušenje laka na nohtih

Se vam zdi, da čas kar trikrat počasneje teče, ko čakate, da se lak na nohtih posuši? No, če boste nohte pošpricali z lakom za lase in jih nato dali v hladno vodo, bo lak hitreje suh. 

 

 

 

8. Ukrotite obrvi 

Za vse pobegle dlačice uporabite glavniček za obrvi, lahko pa tudi čisti glavniček ali ščetko od maskare, ki jo prej pošpricajte z lakom za lase. Lak bo fiksiral nadležne dlačice, vaše obrvi pa bodo popolno oblikovane.

 

 

9. ''Električni'' lasje

Če imate težave z ''električnimi lasmi'' potem jih lahko ukrotite tako, da pošpricate glavnik z lakom in se nato počešite. Lasje bodo stali na svojem mestu in ne bodo štrleli na vse strani.

 

 

10. Očistite zavese

Se vam ne da prati zaves? Enostavno jih pošpricajte z lakom za lase in z njih očisite prah ter ostalo umazanijo. Seveda je to priporočljivo storiti le enkrat ali dvakrat, potem pa le operite zavese v pralnem stroju.