6 stvari, ki jih mame začnejo ceniti po rojstvu otrok

Oh, tisti občutek svobode ... Kje je že to? :)
Ključne besede:
   mama    delo    otroci    prosti čas    starševstvo    zaposlenost    svoboda

Dokler ne postaneš starš, določenih stvari v življenju ne znaš ceniti - zdijo se samoumevne in nekaj, kar je nepomembno. Ko enkrat na svet pridejo otroci, pa se lahko določenih stvari le spominjaš in čakaš, da pride dan, ko odrastejo ter boš lahko končno v miru spil kavo.

 

Tukaj je 6 stvari, ki jih mame začnejo ceniti šele po rojstvu ''malih vragcev,'' ki pa jih imajo seveda najraje na svetu.

 

1. Kuhanje samo zase

 

Skuhaš si takrat, ko si lačen, ko se ti ljubi in predvsem tisto, kar si želiš. Ko so enkrat pri hiši otroci je to težje. Eden bi jedel krompir, drugi meso, tretji nič. Poleg tega moraš kuhanje prilagoditi urniku moževega dela, prihodu otrok s šole in ostalim stvarem, ki jih kot sam ne rabiš vedeti - preprosto si skuhaš in poješ.

 

2. Pitje kave v miru

 

Ni lepšega, kot to, da si skuhaš kavo, prelistaš revijo ali pa preprosto zreš v prazen nič. Ko enkrat pridejo na svet mali vragci, je takih trenutkov zelo malo. Pitje kave v tišini in to le nekaj minut? Misija nemogoče. 

 

 

3. Spanje

 

Koliko časa je že minilo, ko si se nazadnje zbudila naspana ali bolje rečeno, si lahko spala vse do kosila? Najbrž že dolgo ne. Če so tvoji otroci mlajši od 5 let, veš kako je videti, ko so za vikend budni že ob zelo zgodnji uri in se pridejo ''gužvati'' na vajino posteljo.

 

 

4. Pospravljeno stanovanje

 

Ko si sam imaš vedno občutek, da je tvoje stanovanje razmetano, dokler ne dobiš otrok in šele takrat vidiš, kaj to dejansko pomeni. Niti ena stvar ne ostane več kot minuto na enem mestu. Tla so polna igrač, ki jih preprosto ne moreš pospraviti, saj je naslednjo uro isto. 

 

 

5. Pranje perila

 

Kako je to možno, da je koš perila kar naprej poln? Pereš in pereš, pa še kar ni oprano. Dobro uro nazaj si otroka preoblekla in že je umazan. Jah, tako je to. Nato pa še mož - za njim pobiraš nogavice in ga nenehno sprašuješ, če ima za oprati, kaj črnega ... reče ne, nato pa ti naslednji dan privleče goro črnih oblačil. Poznano?

 

 

6. Se usesti v avto in odpeljati kamor te je volja

 

Šola, trgovina, vrtec, zdravstveni dom ... to so lokacije, ki jih prevoziš večkrat tedensko in so nekakšna stalnica vsake mame. Skoraj ni več tistega trenutka, ko bi se kar tako usedla v avto in zapeljala po nakupih, brez, da bi ti nekdo ''težil,'' da bi šel domov, da bi imel tisto igračo ali da je lačen.