7 zdravih pregreh, ki se jim ne izogibajte

Malce nereda v vašem življenju ne škodi ;)
Ključne besede:
   zdrava hrana    navade    pregreha    uživanje    počutje

Takrat, ko grešimo, nas velikokrat peče vest, češ, da tega ne bi smeli. Zaradi tega smo slabe volje, saj se odrekamo nečemu kar nas osrečuje. Kaj pa, če so določene pregrehe tudi zdrave in jih enostavno morate vnesti v svoje življenje? No, tukaj imamo seznam pregreh, ki so za vas bolj zdrave, kot si mislite. 

 

KOFEIN - čeprav je večina mnenja, da uživanje kofeina ni zdravo, so na drugi strani tudi tisti, ki imajo o njem za povedati le pozitivne stvari. In res je temu tako. Če si kavo privoščite brez sladkorja in mleka, bo ta pozitivno vplivala na vaše telo. Poleg tega je kofein dober za sproščanje mišic, pomaga pri migreni in menstrualnih krčih. Dobro pa je vedeti tudi to, da si je kavo priporočljivo privoščiti po zajtrku in ne na prazen želodec, da ne odplaknete iz telesa vseh vitaminov in mineralov.

 

 

PIVO - je bogat vir vitamina B, magnezija, fosforja, biotina, kalija in selena. Vitamin B pa je tisti, ki dobro vpliva na živčevje, mišice, prebavila, kožo, nohte, lase, oči in jetra. Prav tako lahko zniža možnosti za bolezni srca, za infarkt in pri težavah s psihičnimi motnjami.

 

FILMI ZA ODRASLE - nič ni narobe, če si občasno pogledate kakšen erotičen film, z veliko seksualne vsebine. Raziskave pravijo, da imajo ljudje, ki jim ni nerodno gledati tovrstnih filmov, boljše spolno življenje, so bolj sproščeni in pozitivno naravnani. Prav tako pa jim bolje dela domišljija, kar je odlično za popestritev v postelji.

 

 

ČOKOLADA - ena najbolj priljubljenih pregreh pri večini ljudi. Če jo znate uživati v zmernih količinah, je odlična za zdravje in počutje. Zniža nivo slabega holesterola v krvi, stimulira možgane, zniža tveganje za infarkt, poskrbi za boljšo voljo. 

 

SLADOLED - to je dobra novica za vse ljubitelje sladoleda, saj gre za eno najbolj zdravih pregreh. Ima manj kalorij kot katerakoli torta ali čokolada, poleg tega pa te nasiti za dlje časa.

 

 

NERED - obsesija s čistočo, nenehnim čiščenjem stanovanja te lahko spravi še v večji strest, kot si misliš. Nenehno pospravljanje ne vodi nikamor. Nič ni narobe, če kdaj ne pospravite stanovanja in tisti čas, raje zadremate, greste na sprehod ali pa bolj zgodaj spati. Prav tako pa so bakterije lahko tudi koristne - so dobre za organizem in imunski sistem, ki postane bolj odporen.

 

STRES - zveni noro in morda stres res ne spada v pregreho, a raziskave kažejo, da brez kakršnegakoli stresa življenje ne bi bilo najboljše. Majhna doza stresa namreč pripomore k temu, da se imunski sistem prebudi in si bolj zdrav. Je pa lahko, ob prevelikih dozah stresa zadeva dvorezna, saj nas v stresnem obdobju na nogah ohranja adrenalin, ko stres popusti, pa velikokrat zbolimo.