Z rdečo čebulo nad prehlad, kašelj, bolečine v ušesih in glavobol!

Številni pozitivni učinki rdeče čebule, ki jih morda še ne poznate
Ključne besede:
   rdeča čebula    zdravje    lastnosti    pozitivno    uživanje    pomoč

Rdeča čebula je znana po svojih številnih pozitivnih učinkih na zdravje človeka in ima en kup prednosti, ki vam lahko olajšajo življenje. Je preprosta za uporabo in dosegljiva v skoraj vsaki trgovini. Če več ne veste, kako bi se rešili nadležnega prehlada, je rdeča čebula pravi odgovor. 

 

1. Proti bolečini v ušesih - ni ravno priporočljivo, da si jo zatlačite v uho, zato storite naslednje: Ožemite pol glave čebule v ponev in to pogrejte. Zatem dajte zmes v tanko bombažno nogavico. Stisnite, da nogavica postane vlažna. To oblogo nato položite na boleče uho. Obkladek je primeren tudi za otroke.

 

2. Proti kašlju - olupite in narežite šest srednje velikih čebul. Čebulo nato s 4 žlicami medu zmešajte v posodi, ki stoji nad posodo s kipečo vodo. Pokrijte s pokrovom in kuhajte na nizki temperaturi približno dve uri. Ko je skuhano, precedite in nato uživajte ''čebulni sirup'' na 2 ali 3 ure skozi cel dan. Primerno tudi za otroke.

 

3. Za lažje dihanje - v liter vode dajte pol kilograma drobno narezane čebule in pol kilograma sladkorja ter vse skupaj kuhajte 3 ure. Ohladite, dodajte 3 žlice medu, vse skupaj premešajte in prelijte v kozarec. Žlica tega napitka se doda v pol kozarca mlačne vode večkrat dnevno in popije. Odličen napitek za zdravljenje pljuč, kašlja, hripavosti, za prehlad in gripo.

 

4. Pomoč za glavobol - rdečo čebulo preprosto narežite na tanke kolobarje in položite na čelo ali sence. Ulezite se in počivajte nekaj minut.

 

5. Vnetje sinusov - skuhajte si močan čaj iz čebule ali njenih olupkov. Nato inhalirajte njegovo soparo.

 

Z rdečo čebulo si lahko pomagate tudi pri ostalih stvareh: 

 

- za zdrave lase

- za lažje spanje

- lajšanje artritisa

- vnetje jeter

- balzam za ekceme

- visok krvni tlak

- glivice na nohtih