Izogibajte se polaganju papirja na desko wc školjke!

Mislite, da ste se zaščitili pred bakterijami? Motite se
Ključne besede:
   papir    wc    školjka    deska    bakterije    izogibanje    toaletni papir

Javni toaletni prostori so lahko na prvi pogled čisti, a to še ne pomeni, da v njih ni bakterij. Če spadate med tiste ljudi, ki potrebo raje opravite doma ali v naravi, pa se včasih temu ni moč izogniti in morate odhiteti na javni wc.

Večina ljudi wc školjko obloži s toaletnim papirjem, v upanju, da bi se zaščitila pred bakterijami in virusi, ki bi se jih lahko nalezla ob dotiku kože z desko. 

 

Nihče pa se ne zaveda, da je toaletni papir glavni krivec za prenos bakterij. Je namreč tisti, ki mikrobe vsrkava kot goba, jih v sebi zadržuje dlje nekaj časa in povzroči, da se še naprej razmnožujejo.

 

Vaše telo je tako izpostavljeno bakterijam še bolj, kot, če bi se dejansko vsedli na desko. Bakterije pa se širijo tudi z vsakim splakovanjem vode. S tem se naložijo na deski, papirju, steni in vratih oz. povsod okoli wc školjke. Dobro je vedeti, da mikrobi na umetnih materialih ne morejo živeti dolgo, za razliko od toaletnega papirja, ki je pravi raj za tovrstne nadležne stvarce.

 

NASVET:

 

Najbolje bo, da na javnih wc-ji ne sedete na školjko in nekako poskušate to opraviti čepe. Res je malce težje, ampak le tako ne boste pobrali vseh bakterij tega sveta.

 

Še en nasvet: Prav tako ni dobro uporabiti toaletnega papirja, ki prvi visi iz škatle, saj je najbolj izpostavljen kemikalijam. Odtrgajte ga, vrzite proč in izvlecite tistega, ki je skrit v notranjosti ter je zaščiten.