AMERIŠKI KROFI: Hitro, slastno in brez vzhajanja!

Če ste slučajno že siti navadnih krofov ... si pripravite takšne!
Ključne besede:
   krofi    ameriški    priprava    recept    hitro    slastno    pust

Pust je tu in to je idealen čas za sladkanje s krofi. Če ste že siti navadnih krofov z marmelado, je sedaj čas, da si postrežete z malce drugačnimi. Bodite izvirni in si letos omislite pripravo ameriških krofov. Najboljše pa je, da ne rabijo vzhajati ;)

 

POTREBUJETE:

 

- 50 g veganskega masla

- 120 ml rastlinskega mleka

- 2 žlici sončničnega olja + 1 liter za cvrtje

- 250 g moke

- 100 g sladkorja v prahu

- 1 žlička pecilnega praška

- 1/2 žličke soli

 

 

POSTOPEK: 

 

1. V posodi na zmernem ognju stopite maslo, mleko in 2 žlici olja. 

 

2. Ko se maslo stopi, ga odstranite z ognja. 

 

3. Zatem v ločeni posodi z vilicami zmešajte moko, 50 g sladkorja, pecilni prašek in sol. Nato na sredini mešanice napravite luknjo, vanjo vlijte masleno mešanico, ki pa ne sme biti prevroča!

 

4. Mešajte z vilicami toliko časa, dokler ne nastane gosto testo.

 

5. Z rokami iz testa oblikujte kroglice, jih sploščite in s palci napravite luknjo v sredino krofa. (Po potrebi, da se vam začne testo lepiti na roke, ga potresite z moko)

 

6. Segrejte liter olja in s pomočjo lopatke nežno in počasi polagajte v krofe olje. Na vsaki strani pecite 3-5 minut, dokler ne dobijo zlato rjave barve.

 

7. Ko so krofi pečeni, jih položite na papirnato brisačko, da vpije odvečno maščobo. 

 

8. Lahko ji prelijete s stopljeno čokolado, potresete z mrvicami, kokosom ali z oreščki. Lahko pa jih preprosto povaljate v sladkorju v prahu. 

 

Pa dober tek!