Težave z ZMRZNJENIM AVTOM? Naredite tole in ga pretentajte!

Hitro, enostavno in predvsem učinkovito
Ključne besede:
   avto    triki    odmrznitev    zima    težave    zmrznjeno    hitro

Zima je tu! Zmrznjena stekla, težko odpiranje vrat, pa po vrhu vsega še zmrznjena ključavnica je nekaj, s čimer se soočamo skoraj vsi. Te težave lahko sedaj odpravite s hitrimi in učinkovitimi triki.

 

ODMRZNITE STEKLA S KISOM IN VODO

Mudi se vam v službo, a imate zmrznjena stekla. Da bi jih kar se da hitro odtajali, vzemite kis in vodo, ter ju zmešajte v razmerju 3:1. Nato vse skupaj nalijte v posodo s pršilko in razpršite po zmrznjenem steklu. 

 

 

BRISALCE ODENITE V NOGAVICE in s tem preprečite, da ne zmrznjejo in se vam ne zlepijo na stekla, s čimer bi se lahko poškodovali.

 

 

NIMATE STRGALA ZA LED? V skrajnem primeru si pomagajte z bančno kartico (ne drgnite preveč, da je ne zlomite) ali pa si pomagajte s plastično kuhinjsko lopatico (nujno mora biti plastična, da ne poškodujete stekla)

 

 

ZMRZNJENA KLJUČAVNICA zna biti težava, a jo lahko odtajate s temle trikom. Na ključavnico ali na ključ nanesite razkuževalec za roke in malce počakajte, da se odmrzne. Če ne pomaga, pa lahko poskusite tudi s tem, da ključ segrevate z vžigalnikom in ga nato takoj potisnete v ključavnico.

 

 

Še ena rešitev za zmrznjene ključavnice je tudi WD-40.

 

 

STRANSKA OGLEDALA POKRIJTE Z VREČKAMI za shranjevanje hrane in preprečite, da ogledala ne zamrznejo.

 

 

ZMRZNJENA VRATA AVTOMOBILA - Na gumo okoli vrat nanesite olje in to preden se odpravite od doma (lahko si pomagate kar s kuhinjskem oljem, ki ga za najenostavjenšo uporabo nalijte posodo z razpršilom). 

 

 

Pomaga tudi, da gumijasto tesnilo namžete s silikonskim oljem ali vazelinom. Ženske si lahko pomagajo tudi s pudrom v prahu, ki ga potresejo po tesnilu okoli vrat. To prepreči vlaženje, zaradi česar tesnilo ne bo zamrznilo.

 

TEŽAVE Z ZAMEGLJENIMI STEKLI? Staro nogavico napolnite z malo peska za mačji wc, jo dobro zavežite ter jo imejte nekje na armaturi. Pomagalo bo, da se absorbira več vlage, zaradi česar se stekla ne bodo rosila. Prav tako lahko s tem odpravite neprijetne vonjave.

 

PENA ZA BRITJE je tudi dobra pomoč pri rošenju stekel. Preprosto jo malo nanesite na notranje steklo avta, razmažite in nato zbrišite s suho krpo.

 

ZA KONEC POMEMBNO: NIKOLI NE POLIVAJTE STEKEL Z VROČO VODO, saj lahko počijo!