GENIALEN TRIK, ki vam bo zmanjšal apetit!

Skrivnost je v vaših rokah - pojedli boste za 30% manj hrane
Ključne besede:
   trik    hrana    apetit    roka    leva    desna    zamenjava    hušanje

Vsi se zavedamo, da prenajedanje ne povzroča samo nabiranja kilogramov, ampak je tudi skrajno nezdravo, saj s tem ogroža celo telo. Že od nekdaj je znano, da naše telo manjše porcije lažje in hitreje prebavi. Ljudje se poslužujejo različnih diet in načinov, kako bi pretentali svoje telo, da bi postalo čim hitreje sito.

 

V neki ameriški raziskavi so naredili poskus, ki je dokazal, da lahko telo pretentate na čisto vsakdanji in malce nenavaden način, katerega lahko izvaja čisto vsak.

 

Torej, kako deluje TRIK?

 

 

Gre za preprosto zadevo, ki se ji reče: Zamenjaj roko! Če ste do sedaj jedli z desno roko, boste od zdaj naprej z levo in obratno. 

 

Metoda, ki te prisili, da ješ počasneje

 

Pa saj je kar malo logično, kajne? Jesti z nasprotno roko je težje in človeka prisili, da jé počasneje, hkrati pa ga apetit tudi malce mine. Tvoj želodec ima dovolj časa, da sporoči možganom, da so zaužili hrano, saj telo šele po 20 minutah zazna, da je sito. 

Kljub temu, da morda pri takem hranjenju izgledaš malce nerodno, se ne sekiraj. Počasi se daleč pride in telo ti bo hvaležno.

 

Kako so izvedli poskus?

 

Naredili so dve ločeni skupini desničarjev in jim postregli s krožnikom testenin. Prva skupina je morala jesti z desno, kar jim je bilo čisto samoumevno in navadno. Druga skupina pa je jedla z levo roko - se pravi z obratno.

Seveda ni bilo najlažje, zato so tisti, ki so jedli z levo roko, jedli počasneje in porabili več časa za pravi gib in natikanje testenin. 

 

Ko so na koncu vse preračunali, so ugotovili, da so tisti, ki so jedli z obratno roko, pojedli za 30% manj hrane.

 

Še nekaj načinov, ki vas bodo odvrnili od prenajedanja:

 

- Ko ješ, ne glej televizije, saj se tako lažje skoncentriraš na hrano 

- Vedno vzemi manjši krožnik, saj boš tako pojedel manjšo porcijo

- Pred obrokom popij 2 dcl mlačne vode

- Umij si zobe pred obrokom

 

Če boste po teh metodah še vedno želeli sprazniti cel hladilnik, se spomnite, da so včasih lačne oči in ne želodec.