Astrologija pravi: Toliko spanja potrebuje določeno znamenje!

Strelcu je vseeno, saj meni, da je življenje prekratko za predolg spanec ;)
Ključne besede:
   horoskop    spanec    ure    znamenje    potreba    koliko    spanje    postelja

Vsako astrološko znamenje potrebuje drugačno dolžino spanca, da lahko normalno funkcionira skozi dan. Poglejte si, kaj pravi za vas:

 

OVEN ~ Sedem ur spanja je za ovna čisto dovolj. Gre za aktivno osebo, ki ne želi izgubljati časa s spanjem in potrebuje le toliko spanca, da si napolni baterije.

 

BIK ~ Osem ur je za bika obveznih, saj je precej velik zaspanec. Raje odspi kakšno kitico več, kot pa manj. Kakovostna postelja je zanj zelo pomembna, saj mu mirna noč predstavlja neprecenljivo vrednost.

 

DVOJČEK ~ Šest ali devet ur spanca, sredinska ura zanj skoraj ne obstaja. Slišati bo neumno, ampak časa za spanje mu velikokrat celo zmanjka. Ko pa začuti potrebo, da potrebuje počitek, takrat spusti vse iz rok, pade v posteljo in spi tudi po devet ur v kosu.

 

RAK ~ Devet ur je zanj skoraj obveznih. Velja za velikega zaspanca med vsemi astrološkimi znamenji in obožuje počitek. Večerni rituali, kot so branje na kavču, pisanje dnevnika in nato počitek je nekaj, kar ga pomiri.  

 

LEV ~ Šest ur in nekaj počitka čez dan je za leva idealno. Večina med njimi sploh ne potrebuje veliko spanja, so pa tisti, ki ga potrebujejo ogromno. Lev je vajen delati tudi ponoči, zato zna biti pokonci do poznega jutra. Rad ima aktivnosti čez dan in hoče v njih tudi blesteti.

 

DEVICA ~ Sedem ur in 40 minut je za devico idealno. Takrat se prebudi spočita in ji ostane čisto dovolj časa za vse naloge, ki si jih je zadala čez dan. 

 

TEHTNICA ~ Sedem ur in 30 minut je za tehtnico izvrstno. Ker ima ta oseba precej družabno življenje, ji časa za spanec zmanjka, a naredi vse, da ga nadomesti - prisega tudi na lepotni spanec.

 

ŠKORPIJON ~ Deset ur spanca je za škorpijona pravi luksuz. Rad spi, saj se njegova moč takrat regenerira, obnovi pa se mu vsa življenjska energija, ki jo potrebujejo za normalno delovanje skozi dan.

 

STRELEC ~ Pri strelcu ne gre za ure, ampak za to, koliko časa dejansko ima za spanje, saj je njegov urnik precej razgiban. S spanjem se običajno ne obremenjuje, saj je prepričan, da je življenje prekratko za spanec.

 

KOZOROG ~ Kvalitetnih osem ur, saj se zaveda, da bo normalno funkcioniral le, če bo naspan. Vajen je iti v posteljo ob določeni uri in si tako zagotoviti kvaliteten spanec.

 

VODNAR ~ Od pet do deset ur je zanj odlično, kar pa je seveda čisto odvisno tudi od njegove utrujenosti in splošnega počutja. 

 

RIBA ~ Najmanj devet ur. Riba ima močno intuicijo in je zaradi tega psihično izčrpana in je dolg spanec edini način, da si povrne energijo, da lahko normalno nadaljuje svoj dan in je pripravljena na nove izzive.