To je zgodba o psu Charlieju, ki je za svojo lastnico storil nekaj izjemnega

Umirajoči pes je zdržal vse do njene poroke in jo pospremil do oltarja
Ključne besede:
   pes    poroka    Charlie    umirajoči pes    žalostno    ganljivo    navezanost

Dekle po imenu Kelly O'Connell se je pripravljala na svojo poroko in želela, da poteka v krogu tistih, ki jih ima najraje. S tem je mislila tudi svojega dolgoletnega prijatelja Charlie-ja, kosmatinca na štirih tačkah. Črnega labradorca je posvojila pri 19-ih letih, ko ga je kot mladička sredi zime našla zapuščenega, v enem izmed nakupovalnih vozičkov. Vanj se je zaljubila na prvi pogled in od takrat naprej skrbela zanj, on pa ji je to vračal z neizmerno ljubeznijo.

 

Charlie je živel lepo, mirno življenje, saj mu je lastnica omogočala vse, da bi se počutil čim bolje. A tako, kot bolezen ne izbira pri ljudeh, isto velja pri živalih. Zbolel je za možganskim tumorjem in vedeli so, da ne bo živel več dolgo. 

 

Charlie je zbral moči in zdržal vse do njene poroke. Svojo lastnico je celo pospremil do oltarja in ves čas ceremonije stal ob njej. 

 

Trpel je za hudimi bolečinami in preživel kar šest infarktov, zato je Kelly poklicala veterinarja, da bi ga uspaval in rešil muk. To je storila teden dni pred poroko in takrat se je zgodilo nepričakovano. Dan, ko bi ga morala odpeljati k veterinarju se mu je zdravstveno stanje nenadoma izboljšalo. Več kot očitno pasji ljubljenček ni želel, da manjka na tako velikem dogodku, kot je poroka, sploh, ker se bo poročila njegova najboljša prijateljica. 

 

''Uspelo ti je, prijatelj moj!'' Mu je šepnila Kelly, ga prijela za glavo in ga poljubila. 

 

Vsi gostje so komaj zadrževali solze, saj so vedeli, koliko ji Charlie pomeni in, da so to njegovi zadnji trenutki. Videti je bilo, da je utrujen in še komaj hodi. Kellyina sestra Katie, ki je bila njena poročna priča, je po koncu obreda pograbila nemočnega Charlieja in ga odnesla. 

 

 

 Teden dni kasneje je Charlie mirno umrl in dočakal 15 let.

 

 

''Sprašujem se le, če je pretiraval, da je zdržal vse do moje poroke, a mislim, da je bila to njegova zadnja želja, da bi bil z mano na tako velik dan - uspelo mu je'' je v solzah za medije povedala Kelly.