10 stvari, ki jih je dobro shranjevati v hladilniku ali zmrzovalniku ... ne gre za hrano!

Kavbojke v hladilnik? Super ideja!
Ključne besede:
   hladilnik    zmrzovalnik    shranjevanje    primerno    stvari    obstojnost    rešitev

Ni stanovanja, ki ne bi imelo hladilnika, saj gre za nepogrešljivo stvar skoraj vsakega doma. Vanj shranjujemo živila, ki morajo biti na hladnem zraku, da se ne pokvarijo. Kaj pa ostali predmeti, ki niso hrana in so prav tako primerni za v hladilnik ali vaš zmrzovalnik?

 

Poglejte si nekaj primerov: 

 

KREMA ZA OČI

 

 

Kremo za oči je dobro shranjevati v hladilniku zato, ker ni bolj pomirjujočega kot to, da na zatečene oči nanesete hladno kremo, ki še dodatno pomiri utrujene oči. Občutek bo osvežilen in počutili se boste prebujeno. 

 

BARVICA ZA OČI

 

Barvica za oči prav tako lahko najde mesto v vašem hladilniku, saj jo boste potem veliko lažje ošilili in poskrbeli, da se ne bo lomila. Lažje jo boste nanesli na oči in poskrbeli, da se vam ne bo razmazala.

 

LAK ZA NOHTE

 

 

Hladilnik je super lokacija tudi za shranjevanje lakov za nohte. Lak bo ostal tekoč, ne bo se pacal, njegova barva pa bo ostala lepa ter sijoča še dolgo časa. 

 

NAJLONKE

 

Najlonke se rade hitro strgajo, zato ne bo nič narobe, če jih date kar v zmrzovalnik. Medtem, ko bodo čez noč ''počivale'' v zmrzovalniku,'' se bodo njihova vlakna bolj učvrstila in bo manj možnosti, da se strgajo - dlje časa bodo obstojne.

 

KAVBOJKE

 

Brez težav lahko v zmrzovalnik položite tudi kavbojke. S tem boste ''ubili'' vse bakterije in ohranili njihovo barvo. Kavbojke so lahko po nekaj pranjih videti obrabljene, zato to lahko rešite s tem, da jih zapakirate v vrečko in date v zmrzovalnik. 

 

VZGLAVNIK

 

Po pravilih, naj bi vzglavnike prali vsak drugi dan, a skoraj nihče ne počne tega, saj gre za zelo zamudno dejanje. Zato je dobro, da vsake toliko, prevleko vašega vzglavnika postavite v zmrzovalnik in na hiter način pobijete vse bakterije. Položite prevleko v vrečko in jo dajte za nekaj ur v zmrzovalnik - bolje boste spali. 

 

CVETJE

 

Ste kdaj opazili, kako hladno je, ko stopite v cvetličarno? Imajo dober razlog za to, in sicer, da cvetje ostane sveže še dolgo časa, saj hladen zrak omogoča, da se njihov proces ovenelosti upočasni. Če želite, da bi vaše cvetje v vazi ostalo sveže še dolgo, ga čez noč postavite v hladilnik.