Vsakodnevne situacije, ki pospešujejo staranje - o njih niste nikoli razmišljali!

O tem, da sušenje las stara, najbrž niste nikoli razmišljali ... zdaj veste ;)
Ključne besede:
   staranje    vzroki    neobičajno    sušenje las    leče    balerinke    mesto    koža    gube

To štiri stvari, ki so na prvi pogled čisto običajne, a so precej škodljive za zdravje, hkrati pa celo pospešujejo staranje. Če ste na seznamu opazili svojo ''najljubšo'' navado, potem veste, kje tiči razlog slabega počutja ali celo gubic okoli obraza ;)

 

Nošenje kontaktnih leč -> če raje, kot očala nosite kontaktne leče to pomeni, da se vaša koža okrog oči navidezno postara, pravijo oftalmologi. Pravijo tudi, da so lahko vzrok za otekanje in vnetje oči, če je njihova uporaba prepogosta. Vstavljanje in odstranjevanje leč mehča tkivo, mišice postanejo ohlapne, oči pa delujejo utrujeno in oslabljeno. 

 

Življenje v mestu -> ljudje, ki živijo v mestu so bolj izpostavljeni staranju kože, pravi estetski kirug, saj so neposredno v smogu oz. bolj obkroženi z izpušnimi plini avtomobilov in ostalih stvari. Zaradi prekomernega prometa, delci izpušnih plinov prodirajo v kožo, povzročajo vnetja in tudi pigment. 

 

Nošenje balerink -> to je obuvalo, ki je pri ženskah precej priljubljeno, saj velja za lahkotno in udobno, a je prav tako škodljivo kot vrtoglave pete. Balerinke imajo po večini raven podplat, ki poleg tega ne zagotavlja gležnjem nikakršne opore in vam na dolgi rok škoduje. Dolgotrajna nošnja lahko privede do deformacije prstov, celotnega stopala in škodi hrbtenici. 

 

Sušenje las -> dermatologinja je povedala, da se srečuje z veliko ženskami, ki imajo težave z izgubo las v menopavzi. S tem, ko si sušijo lase s fenom, ker želijo povečati volumen, pa naredijo večjo škodo, kot korist. Preveč vročega zraka poškoduje lase in jih posledično še bolj uniči, kar privede tudi do izpadanja. Svetuje sušenje na hladnem zraku.