Obisk pri ginekologu: To so stvari, pred katerimi vam ne sme biti nerodno

Ginekologi na določene stvari gledajo drugače, kot ve ;)
Ključne besede:
   ginekolog    pregled    nerodno    nasveti    zdravje    pacient    ženske

Ginekološki pregledi so neizbežni, zato ima marsikatera ženska pred njimi zadržke in občutek nelagodja. Ženske se pred obiskom ginekologa sekirajo o veliko stvareh, ki se ne tičejo pregleda in ginekologa tako rečeno, sploh ne zanimajo. To je oseba, ki je tam zaradi vašega zdravja in na vas gleda čisto drugače, kot si mislite vi, zato je nerodnost popolnoma odveč.  

 

Niste depilirane

Ginekologom je vseeno ali ste spodaj poraščene, obrite ali pa imate lepo oblikovano ''frizurco''. Prav tako jim je vseeno, če ste si pobrile noge ali ne, saj so oni osredotočeni na povsem druge stvari, kot pa na to, če je vaša brazilska depilacija izpadla dobro in če ste si pozabile odstraniti tisto vraščeno dlako.

 

Oddajate čuden vonj

Vsaka ženska ve, da mora poskrbeti za higieno nožnice tudi takrat, ko ne obišče ginekologa, a nekatere kljub temu skrbi, da bi morda oddajale neprijeten vonj, ki bi ginekologa zmotil. Prej, kot vonj nožnice, ginekologa zmoti vonj ''smrdečih'' nogavic, ki so bližje njegovi glavi.

 

 

Nerodno vam je opisovati srbečico in bolečine v nožnici

Če v vaši nožnici občutite bolečino, neprijetno srbečico in ostale stvari, ki se tičejo vašega zdravja, naj vam o tem pred ginekologom ne bo nerodno govoriti. To je človek, ki je strokovnjak na svojem področju in tovrstne stvari smatra drugače, kot jih vi. Medtem, ko opisujete, kje natančno vas boli ali srbi, naj vam ne bo nerodno, saj on na to gleda iz profesionalnega vidika ter vam nato tudi lažje pomaga.

 

Ne radi razlagate o svojem seksu 

Ni ravno prijetna tema, ko morate z neznancem govoriti o svojih intimnih zadevah, ki se tičejo predvsem vaju s partnerjem. A na ginekološkem pregledu včasih ne gre drugače in je tema, o kateri morate govoriti in to brez laži. Spolno prenosljive bolezni niso hec, zato naj vam o tem ne bo nerodno govoriti in se preventivno zaščititi.