SLASTNO & HRUSTLJAVO: S čokolado oblita sladica KIT KAT, ki vas bo obnorela!

Zanj ne potrebujete pečice, le zmrzovalnik in prazen želodec ;)
Ključne besede:
   sladica    čokolada    kit kat    hitro    zmrzovanje    enostavno    krema    sladoled    okusno

Sobota je čas za razvajanje in prav je, da si privoščite nekaj, kar bo ogrelo vaše čute, obnorelo brbončice in nahranilo želodec. To je sladica, ki je preprosta za pripravo in ne zahteva pečice. 

 

Se vam že cedijo sline? Veselo na delo!

 

Potrebujete:

 

- Kondenzirano mleko

- Navadno mleko

- 2 ali 3 rumenjaki

- sladka smetana

- KIT KAT čokolade

- temna čokolada

- pekač

- zmrzovalnik

 

Postopek:

 

1. Kondenzirano mleko zmešate skupaj z navadnim in mu dodate rumenjake. Poskrbite, da ne boste dodajali beljakov. Zmes zmešajte, da dobite gladko teksturo. 

 

2. Nato v večjo skledo zlijte sladko smetano in jo miksajte toliko časa, da nastane gosta zmes. 

 

3. Zmiksano smetano zatem dodajte zmesi, ki ste jo zmešali pod točko ena. Vse skupaj dobro premešajte. 

 

4. Zdaj potrebujete malce višji pekač (tako kot kaže posnetek) in vanj zlijete vso kremno zmes. Razporedite jo po celem pekaču tako, da prekrijete celotno dno.

 

5. Zdaj na zmes položite Kit Kat čokoladice in jih prelijete s kremo. Razporedite tako, da se čokoladic ne bo videlo (lahko si pomagate z žlico ali lopatko).

 

6. Položite drugo plast Kit Kat čokoladic in spet prelijete s kremo.

 

7. Sedaj pekač postavite v zmrzovalnik za 4 ure. 

 

Imate dovolj časa, da pripravite čokoladno kremo: 

 

~ Naribajte temno čokolado ali jo nalomite na čisto tanke rezine in prelijte s sladko smetano. Vse skupaj segrevajte na štedilniku in sproti mešajte, da se čokolada stopi iz zlije s kremo. 

 

~ Po 4 urah iz zmrzovalnika vzemite sladico, ki se je že dodobra strdila. Nežno premažite čokoladno zmes čez celo sladico, da jo popolnoma prekrijete.

 

~ Nato lahko po želji nalomite koščke Kit Kat čokoalde in jih potresete po vrhu sladice 

 

Zopet date v zmrzovalnik, vsaj za eno do dve uri. Vzamete ven, narežete in hladno postrežete :)

 

Pa dober tek!