Pred spanjem si položite lupino limone na peto ... zjutraj se boste zbudili presenečeni!

Preprost način za sijoča in gladka stopala
Ključne besede:
   limona    olupek    koža    pete    učinek    spanje    nogavica

Zima je čas, ko je koža suha in razpokana, zato ji moramo ponuditi več nege kot običajno. Največ težav nam predstavljajo suhe dlani in posledično tudi stopala. Če ste tudi vi, eni izmed tistih, ki jim nemalo težav povzročajo razpokane pete, potem je limonin olupek idealna rešitev za vas. 

 

Kot vemo, ima limona ogromno pozitivnih lastnosti - lahko jo uživate v hrani, si iz nje pripravite napitek, lahko pa jo uporabite tudi za telo.

 

 

Izberite limono, ki je dovolj velika, da bo njen olupek pokril vašo celotno peto tako, kot kaže slika. Preden to storite, ožemite ves sok, da nastane luknja. Položite limonin ovoj na peto in čez obujte nogavice, ki dobro stisnejo. Limonino skorjo imate lahko na peti eno uro, še bolje pa bi bilo, da jo pustite delovati čez noč, saj bo tako prišlo do želenega učinka. 

 

Limona bo na vašo kožo delovala tako, da jo bo zmehčala in odstranila vso odvečno odmrlo kožo. Vaša stopala oz. peta bodo zopet mehka in gladka.

 

Kopel z mlekom

Za še boljši učinek v lavor nalijte vročo vodo, zlijte vanj 1 dcl mleka, dodajte žlico soli in namakajte noge še 15 minut. Nato jih obrišite in namažite z losjonom. To kuro lahko ponovite vsaj 2x do 3x na teden.