Triki, kako pripraviti telo, da naslednji dan ne bo ''MAČKASTO!''

Zaužijte pravo hrano in zaščitite želodec pred slabostjo ;)
Ključne besede:
   alkohol    maček    pitje    zdravljenje    triki    preventiva    učinkovitost

Bliža se najdaljša noč v letu in marsikdo jo bo preživel ob dobri hrani ter nenazadnje tudi dobri pijači. Ko se poslavljamo od starega leta in pozdravljamo novo, nemalokrat posežemo po alkoholnih pijačah, ki pa imajo naslednji dan grozovite učinke, ki se jih ne znamo rešiti. Da letos ne bo tako, ukrepajte predčasno in si zagotovite krasen začetek leta 2018 - brez glavobola in slabosti!

 

Preden se odpravite na zabavo JEJTE!

Pitje na prazen želodec je zelo škodljivo, poleg tega pa povzroča težave tudi naslednji dan. Preden se odpravite na zabavo, pojejte kaloričen obrok že doma in si obložite želodec ter ga ''zavarujte''.

 

Jejte hrano, ki je mastna in polna ogljikovih hidratov - tokrat si to lahko privoščite :) Primerna bo pica, hamburger, pomfri, burek, sendvič, tudi testenine in ostale kalorične zadeve, ki bodo v vašem želodcu naredile nekakšno zaščitno oblogo ter preprečile, da bi ti alkoholna kislina preveč škodila. To je hrana, ki upočasni vsrkavanje v kri in telo obvaruje pred nezaželeno slabostjo.

 

 

Kako pozdraviti mačka? Tukaj si preberite nekaj nenavadnih načinov!

 

Več kot odlična izbira so tudi slani prigrizki, ki alkohol vežejo nase in preprečijo slabost. Če radi posegate po sadju, pa se raje držite le banan, ki so bogate s škrobom. 

 

A POZOR: Nikar se ne najejte preveč, saj lahko privede zopet do slabosti zaradi ''prenažrtosti''

 

Ne pozabite na VODO!

Običajno pijemo vodo po zabavi, a je dobro, da jo pijete še preden zaužijete alkohol. Nič ni narobe, če vodo pijete tudi vmes med pitjem alkohola ter tako še dodatno preprečite nadležnega mačka naslednji dan.

Poskrbite za dehidracijo in ob sebi imejte stekleničko z vodo in vsake toliko časa naredite kratek požirek. Ljudje delajo običajno napako, ko cel večer ne pijejo nič vode, nato pa jo naslednji dan vase zlijejo pol litra in si povzročijo še večjo slabost.

 

Še nekaj trikov, preden zaužijete alkohol:

 

- pojejte surovo jajce ali dva

- popijte žlico olivnega olja ali pojejte nekaj kislih oliv

- magnezijeva šumeča tableta

- razstrupljevalni gel, ki nas veže strupe

- rehidracijski praški

- pred tem ne jejte sladkih živil

 

Ne mešajte PIJAČ!

To ste najbrž slišali že večkrat in se dobro zavedate, kaj prinese mešanje več različnih pijač. Izogibajte se mešanju in se cel večer držite ene in iste pijače. Če imate radi pivo, potem ne pijte vmes še žganih pijač, ker boste v telesu povzročili pravi kaos. Enako velja za vino - če ste ljubitelji vina, potem cel večer pijte le vino. Preprosto, kajne?

 

Pa obilico dobre volje in nepozabnih trenutkov! ;)