NORO DOBRO: Ta recept je obnorel splet! Gostje bodo ta prigrizek raztrgali brez slabe vesti!

Enostaven recept s katerim ne boste razočarali domačih!
Ključne besede:
   recept    kruh    česen    čebula    sir    okusno    hitro    preprosto    december

Veseli december je tu in čas, da svoje mize ter želodce obložite s hrano, ki vas bo spravila v dobro voljo. Če ste tip človeka, ki rad dobro je, a mu kuhanje ne diši ravno najbolj, je ta prigrizek idealen za vas. Njegova priprava je esktra preprosta in brez prevelikega napora ga boste pripravili za vso družino, ki ga bo dobesedno raztrgala. To je kruh s sirom, česnom in čebulo, zanj pa boste potrebovali le približno 30 minut.

 

Kaj potrebujete?

 

- 1 hlebec kruha ali štruce z debelejšo in bolj hrustljavo skorjo (naj bo svež)

- 150 g poltrdega sira (edamec, gauda, trapist ...)

- Po želji lahko dodate tudi mocarelo

- 2 stroka česna

- Pol čajne žličke soli

- 6 mladih čebul

 

Postopek:

 

- Pekač obložite s pek papirjem in nanj takoj položite hlebec kruha

- V enakomernih presledkih vanj naredite zareze, ki pa naj ne segajo do konca, da ga ne razpolovite (približno tri četrtine)

- Zareze naredite diagonalno v obe smeri (tako, kot kaže posnetek)

- Zatem narežite sir na tanke rezine, ki pa naj ne bodo pretanke (lahko so v debelini do pol cm)

- Vtaknite jih v zareze v kruhu

- Potem segrejte maslo in ga zmešajte z mečkanim česnom, sesekljano čebulo. Vse dobro premešajte, da dobite zmes, ki jo na to nadevajte v zareze ob sir (pomagate si lahko z žlico)

- Pečico segrejte na 180 stopinj celzija in kruh v foliji pecite 20 minut

- Po 20 minutah odstranite folijo, temperaturo zvišajte na 200 stopinj celzija in pecite kruh še 5 minut

- Sir se mora popolnoma stopiti, skorja kruha pa rahlo porjaveti in postati mora hrustljava

 

Po želji, pa lahko v kruh dodate tudi salamo, slanino, pršut (5 minut pred koncem, da se preveč ne zapeče)

 

Oglejte si video za postopek: