Ne marate telovaditi? To lahko rešite s kozarcem RDEČEGA VINA!

A nekaj si velja zapomniti: Zmerno in po pameti!
Ključne besede:
   rdeče vino    martinovo    telovadba    učinek    pozitivno    kozarec    hujšanje

Martinovo je tu in to je čas, ko se nazdravlja z žlahtno kapljico, ki se ji reče vino. Stari ljudje so od nekdaj govorili, da je kozarec rdečega vina izredno dober za zdravje, sploh za kri, zato ni nič narobe, če si enega privoščite ob kosilu. Čeprav to ni potrjeno, so znanstveniki prišli do drugih zanimivih ugotovitev, ki bodo razveselile vse, ki ne marajo telovaditi.

 

A opozarjajo, da je kljub temu dobro, da se skušate vseeno gibati ali si privoščiti vsaj sprehod, da poskrbite za celotno telo, če že ne marate telovadbe, teka, kolesarjenja in stvari, ki so fizično prenaporne. Samo kozarec vina ne bo naredil čudežev in vam zagotovil sanjske postave.

 

 

Resveratrol je močan antioksidant saj ščiti celice pred oksidativnim stresom in prosto gibajočimi radikali. Zmanjšuje tveganje za nastanek bolezni srca in ožilja, prav tako pa zmanjšuje slab, ter zvišuje vrednost dobrega holesterola, pripomore k zmanjševanju možnosti za razvoj sladkorne bolezni, kadar se spopadamo s kronično utrujenostjo, našim celicam da energijo. Zavira tudi staranje celic in s tem posledično celotnega organizma.

 

Zaradi njegovih lastnosti ga uporabljajo za:

 

- za zaviranje staranja organizma

- za zmanjševanje tveganja za razvoj srčno-žilnih bolezni

- za zniževanje slabega in zviševanje dobrega holesterola

- za zmanjševanje možnosti razvoja sladkorne bolezni

- kot pomoč pri spopadanju s kronično utrujenostjo.

 

 

Raziskovalec Jason Dyck je dodal: ''Resveratrol bi lahko pomagal ljudem, ki bi radi telovadili, a niso fizično dobro pripravljeni in tega ne zmorejo. Ta antioksidant posnema učinke telovadbe oz. okrepi učinke tistih vaj, ki jih ti ljudje ne zmorejo opravljati.''

 

Še vedno pa opozarjajo, da trije kozarci vina ne bodo nadomestili ravno treh ur telovadbe, prav tako s pretiravanjem vina ne boste dosegli želenih učinkov, ampak ravno obratno. Držite se pravila: zmerno in po pameti.